Sertap Erener – L’al (LP)

Cansın’la döndüre döndüre dinlediğimiz Tarkan üçlemesi (Aacayipsin, Ölürüm Sana,  Karma) kısa bir süre sonra ağır bir Tarkan zehirlenmesi olarak vücutlarımıza işledi. Birbirimize Tarkan’ın şarkı sözleriyle göndermeler yaptığımız, durup dururken şarkılarını mırıldandığımız, kıvırmaya başladığımız, plakları çevire çevire dinlediğimiz günlerde 90’lar Türkçe Pop repertuarımızı genişletmek için plaklara bakınırken hiç düşünmeden sepete eklediğimiz albümlerden biri Sertab Erener’in L’al albümü oldu. 

1994’e yayınlanan albüm, hiç şüphesiz, sanatçının en iyi albümü. Her bir parçası hit olan albümden şarkı seçmek oldukça zor. Zaten albüme destek veren sanatçı lisesine bakınca efsanevi olmaması çok zor bir ihtimal; Fahir Atakoğlu, Sezen Aksu, Mustafa Sandal, Uzay Heparı, Levent Yüksel…

Albüme de ismini veren Lâ’l isimli şarkı, Mehmet Ali Birand, Can Dündar ve Bülent Çaplı tarafından hazırlanan 12 Mart: İhtilalin Pençesinde Demokrasi belgeseli için bestelenmiş ve Deniz Gezmiş’e ithaf edilmiştir.

Albüm efsanevi Levent Yüksel – Med Cezir ve Tarkan üçlemesinden sonra 90’lar Türkçe pop plak arşivimin 5. albümü oldu 🙂

Albümden birkaç öneri;

L’al

Rüya

Masal

Dargın Değilim

Gel Barışalım Artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.