Born To Be Wild (Vahşi Olmak İçin Doğmuş)

TÜR: Belgesel, Kısa Film,  Macera. SÜRE: 40 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2011. imdb: 7,6 rottentomatoes: %98.

Biri Kenya’da bir diğeri ise Endonezya’nın Borneo adasında yaşayan iki kadının akıl almaz hayatlarını konu alan Vahşi Olmak İçin Doğmuş, sevgi dolu ve oldukça başarılı bir kısa belgesel filmi.

Hikaye ve görüntüleri oldukça pozitif olan belgeseli, yavru fil ve orangutanların  komik hallerini ve muhteşem doğa görüntülerini izlerken insan “güzel şeyler de oluyor bu dünyada” diye düşünürken tıpkı fil ve orangutanlar gibi rehabilite edildiğini fark ediyor.

Konu

Kenya’da yaşayan Daphne Sheldrick neredeyse hayatının tamamını, ebeveynleri insanlar tarafından öldürülmüş yani bir nevi yetim kalmış yavru filleri rehabilite edip büyüttükten sonra vahşi  yaşamlarına geri bırakmak için harcar.  Borneo adasında yaşayan Birute Galdikas da tıpkı Daphne gibi yetim kalmış orangutanları rehabilite edip, büyütür ve vahşi ortamına geri döndürmektedir. Belgesel hayatlarını vahşi doğa bireylerine harcamış olan bu iki kadına bir nevi saygı duruşu.

Hakkında

Drew Fellman’in hikayesini yazdığı belgeselin yönetmen koltuğunda David Lickley  oturuyor.

Yapım rottentomatoes’un en iyi 100 belgesel listesinde yer alıyor.

IMAX  ve Warner Bros ‘un dağıtımcısı olduğu ve 3D olarak gösterime giren belgesel 40 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yapımın galası Montreal Bilim Merkezinde, 30 Mart 2011 sabah 9.30’da  2 tane ilk ve ortaokul öğrencisine yapıldı.

Yapımın 12 sahnesi 4K dijital IMAX kameralarıyla çekildi. Bu aynı zamanda bu kameralarının ilk kez bir film çekiminde kullanılması anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.