Tonny’s Chocolonely – Ananas With Kokos (Ananas ve Hindistan Cevizli Beyaz Çikolata)

2005’te Amsterdam’da kurulan ve “çikolata hakkında çılgın, insanlar hakkında ciddi” sloganını kullanan Tonny’s Chocolonely’in çikolata sektöründeki en ses getiren özelliği, sloganlarından da anlaşılacağı üzere, çikolata dünyasını %100 kölelikten uzak bir hale getirmek için verdikleri mücadele.

Web sayfalarında problemi şöyle tanımlıyorlar; “Çikolata tedarik zinciri milyonlarca kakao üreten çiftçiyle başlıyor ve milyarlarca çikolata severle son buluyor. Ama bu ikisinin arasında ne oluyor? Bu bölüme, olabildiğince ucuza kakao tedarik etmeye çalışan bir grup çikolata devi tarafından hükmediliyor. Sonuç olarak, çiftçiler fakirliğe zorlanıyor. Bu da çocuk iş gücüne ve köleliğe yol açıyor. Şu anda, Batı Afrika’daki kakao çiftliklerinde köleler çalışıyorlar. Bunların büyük çoğunluğu çocuk. Çocuk iş gücü ve modern kölelik, kanuna aykırı, yasadışı ve durdurulması gerekiyor. Tony’s Chocolonely bunu değiştirmek istiyor.”

Tony’nin kölesiz kakao için 5 bileşeni ise şöyle; “nereden alındığı belli olan, takip edilebilir kakao çekirdeği + yüksek ücret + uzun vadeli ve güçlü çiftçi + en iyi kalite ve verimlilik.”

Şirketin web sayfasında bunu amaçlarına ulaşmak için oluşturdukları yol haritası dahil birçok konuda bilgi mevcut. Siz de benim gibi bir çikolata severseniz incelemenizi öneririm.

Gelelim Tonny’nin %28 Hindistan cevizli ve ananaslı beyaz çikolatasına; eğer siz de benim gibi Hindistan cevizi ve ananas severseniz bu çikolataya zaten bayılırsınız ama benim asıl ilgimi çeken şey, çikolatanın ağızda eriyen nefis formuydu. Ananasla Hindistan cevizinin uyumu ve çikolatanın kalitesi birleşince bugüne kadar yediğim en güzel beyaz çikolata olmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.