İkinci Katil

Macbeth’te konu edilmeyen ikinci katilin etrafında olanları konu edinen ve başarılı tiratlarla süslenmiş İkinci Katil, özellikle Fulya Koçak ve İrfan Kılınç’ın abartısız, gerçekçi ve göz kamaştırıcı oyunculuklarıyla başarılı bir tiyatro oyunu.

Oyuna renk katan en güzel karakter ise Edip Tümerkan’ın canlandırdığı mezarcı tiplemesi.

Konu

Oyun, Shakespeare’in ünlü eseri Macbeth’de bir adı dahi olmayan ikinci katil’i merkezine alarak onun sıradan hayatına odaklanır. Ancak o sıradan hayat Macbeth’in teklifi ile bir anda tepetaklak olur. Kader, irade, aşk, hırs, günah, kehanet, korku, suç ya da ceza; insana dair ne varsa cadıların kazanında karışacak, ikinci katil Warden ve karısı Mary’de o kazandan payına düşeni alacaktır. Çünkü ölümlülerin dünyasında iktidar bir ilüzyondur ve o kanlı güç savaşının aslında kazananı yoktur. (DT)

Künye

Yazan: Serhat Yiğit

Yönetmen: Barış Erdenk

Oyuncular: İrfan Kılınç, Fulya Koçak, Ulaş Ersoy, Şekip Taşpınar, Edip Tümerkan, Alper Tazebaş, Özlem Gündoğdu, Eda Aydınlı Ağır, Deniz Keyf, Derya Doğruöz, Akın Berk Sağıroğlu, Murat Kesim, Ersen Ocak, Seyfi Taşkın Ermişoğlu, Betül Tirben, Emir Ali Tercan, Neslişah Yalçınkaya, Evren Dalkıran, Kadir Can Şeren, Taner Aktaş, Engin Bostancı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.