Grönholm Metodu

İş başvuruları yapan adayların özel yaşamlarının incelenerek çeşitli psikolojik testlere tabi tutulmalarını, kara komedi tarzında, tiyatroya aktaran Grönholm Metodu, bulmaca şeklindeki sunumu, işi almak için sürekli rol değiştiren oyuncuların başarılı performansları ve hiç düşmeyen temposuyla ilgi çekici bir tiyatro oyunu.

Kapitalizmin, her geçen gün daha da vahşileşen işe alma yöntemlerini eleştiren oyunun seyirciyi de içine alan bulmaca şeklindeki sunumu oldukça başarılı. Bu sayede oyunu izlerken bir yandan da gerçek aday(ları) bulmak için didinip duruyorsunuz.

Konu

Bir akşamüstü, şık bir plaza, büyük bir şirketin satış müdürlüğü pozisyonunun son etabı… İspanyol yazar Jordi Galceran, acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı “profesyonellik” ve “fedakârlık” kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor. (devtiyatro.gov.tr)

Künye

Yazan: Jordi Galceran

Çeviren: Beliz Coşar

Rejisör: Sinan Pekinton

Oyuncular: Cüneyt Mete, Deniz Gökçe Yersel, Ünsal Coşar, Nur Yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.