Baby Driver (Tam Gaz)

TÜR: Aksiyon, Suç, Müzik. SÜRE: 112 Dk. ÜLKE: İngiltere, Amerika. YAPIM YILI: 2017. imdb: 7,8. Tomatometer: %93.

Müzikle aksiyonun nefis bir şekilde harmanlandığı, sinematografisiyle göz dolduran Tam Gaz, tıpkı Scott Pilgram Dünyaya Karşı (Scott Pilgram vs. the World) gibi eğlenceli ve “çatlak” bir aksiyon suç müzik filmi.

Konu

Çocukken geçirdiği bir trafik kazasından ötürü kulağının çınlamasını bastırmak için sürekli müzik dinleyen Baby (Ansel Elgort), soygun baronu Doc’a (Kevin Spacey) olan borcunu ödeyebilmek için soyguncuları olay yerinden kaçırmak için araba sürmektedir.

Hakkında

Tam Gaz’ı Edgar Wright yazdı ve yönetti.

34 milyon dolar bütçesi olan yapım 227 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Jamie Foxx’un karakteri Bats’in sarf ettiği, “Barbra Streisand’ın ***tiğim kulak çınlamasını biliyor gibi mi görünüyorum?” sözü hakkında Edgar Wright, ünlü şarkıcının nasıl tepki vereceği konusunda endişeleniyordu. Barbra’nın yakın arkadaşı olan Jamie Foxx yönetmene, “Barbra gangsterdir” dedi.

Joseph karakteri normal senaryoya göre 80’lerinin ortasında biriydi. Sağır Joseph karakterini canlandıran CJ Jones ekip yönetmeni Francine Maisler tarafından keşfedildi ve önerildi. Gerçek hayatta da sağır olan Jones ile iletişim kurabilmek için Ansel Elgort işaret dili öğrendi.

Jamie Foxx çekiminin olmadığı günlerde bile sette kalıp Kevin Spacey’in çekimlerini izledi. Foxx bu konuda, “muhteşem artistleri rollerini canlandırırken izlemek çok büyük bir şans” dedi.

Yönetmen Edgar Wright, araba kovalama sahnelerinin hiçbirinde yeşil ekran ya da bilgisayar efekti kullanılmadığını ifade etti.

Filmin başında Baby’nin kahve getirdiği sahne 28 kere çekildi. 21. çekim final kurgusunda kullanıldı.

Jon Hamm’ın rolü doğrudan oyuncu için yazıldı.

Yönetmen Edgar Wright, Jamie Foxx ve Kevin Spacey ile yaptığı bir çekimde ekip arkadaşlarına, “duble Oscar çekimi!” diye fısıldadı.

Debora karakteri için Emma Stone düşünülüyordu fakat oyuncu Aşıklar Şehri’ni (La La Land) tercih etti.

Müziğin olmadığı neredeyse tüm sahnelerde Baby’nin kulak çınlamasını duyabiliyorsunuz.

Edgar Wright, Ansel Elgort’tan çekimlerde A Clockwork Orange’taki (Otomatik Portakal) Alex (Malcolm McDowell) gibi sert, katı, acımasız olmasını istedi.

Filmdeki silah sesleri ile müziklerin basları uyum içinde.

Tam Gaz, Edgar Wright’ın Amerika’da çektiği ilk film.

Yönetmen, başrol oyuncularının sahnede vurgulanan tona daha iyi hazırlanmaları amacıyla, karakterleriyle ilgili senaryoyla birlikte sahnede çalınacak şarkıları Ipod’a yükleyerek gönderdi.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Yönetmen Baby’nin hapishaneden çıktığı son sahnenin gerçekten yaşanıp yaşanmadığını izleyiciye bırakmak adına kasten muğlak bıraktığını söyledi. Bu konuda başrol oyuncuları Ansel Elgort ile Lily James de ayrılık yaşadılar. Elgort son sahnenin karakterin hayali olduğunu söylese de, James sahnenin gerçek olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Posta ofisindeki sahnede görevli, “herkes mutlu olmak ister, kimse acı istemez ama birazcık yağmur olmazsa gökkuşağını göremezsin” diyor. Filmin zirve sahnesi yağmurlu bir havada yaşanıyor. Baby hapishaneden çıktığında ise gökyüzünde gökkuşağı görünüyor.

İlk banka soygununda Griff (Jon Bernthal) şakayla, “beni bir kere daha görmezseniz ölmüşümdür” diyor. Karakteri film boyunca bir daha görünmüyor.

Baby’nin hapishane numarası olan 28071978, 1978 yapımı Sürücü (The Driver), filminin yayınlanma tarihi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.