Les Rivieres Pourpres (The Crimson Rivers / Kızıl Nehirler)

TÜR: Suç, Gizem, Gerilim. SÜRE: 106 Dk. ÜLKE: Fransa. YAPIM YILI: 2000. imdb: 6,9. rottentomatoes: %68.

Üniversitede meydana gelen gizemli cinayetleri konu alan Kızıl Nehirler, karanlık atmosferi ile hoş bir suç, gerilim filmi.

Konu

Fransız Alplerinde yer alan Guernon’daki bir üniversitede işlenen cinayeti araştırması için Paris’te oldukça tanınan dedektif Pierre Niemans (Jean Reno) görevlendirilir. Cenin pozisyonunda bağlanmış olan kurbanın gözleri çıkarılmış, elleri kesilmiş ve vücudunda derin yaralar vardır. Niemans’ın üniversitedeki araştırmaları bir süre sonra ufak bir davaya bakan dedektif Max Kerkerian (Vincent Cassel) ile kesişecektir.

Hakkında

Jean-Christophe Grangé’ın aynı adlı romanından kendisinin senaryolaştırdığı Kızıl Nehirler’in yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz oturuyor.

Yapım Étoiles d’Or’da En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu.

14 milyon dolar bütçesi olan yapım 60 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Vincent Cassel’ın dazlaklarla kavga ettiği sahnenin çekimleri sırasında oyuncunun burnu kırıldı.

Morg sahnesinde ölü vücut lateksten yapıldı.

Üniversite kütüphanesi adını Alman tüccar ve siyasetçi Theodor Christian Korner’dan (1863 – 1933) almış. Ayrıca Korner’in büstü de Jean Reno kütüphaneye girerken görünüyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Saldırganın, Jean Reno’ya merdiven altında ateş ettiği sahnede saldırganı yönetmen Mathieu Kassovitz oynadı. Ayrıca yönetmen, Vincent Cassel’in telsiz konuşması sırasında diğer taraftaki kişiyi seslendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.