Das Letzte Schweigen (The Silence / Büyük Sessizlik)

TÜR: Suç, Dram, Gerilim. SÜRE: 118 Dk. ÜLKE: Almanya. YAPIM YILI: 2010. imdb: 7,0. rottentomatoes: %87.

23 yıl arayla, aynı yerde ve benzer özelliklerdeki iki genç kız cinayetinin konu edildiği Büyük Sessizlik, başarılı bir suç, gerilim dram filmi.

Konu

13 yaşındaki Sinikka’nın (Anna Lena Klenke)bir yaz günü bisiklet sürerken takip edilip öldürülmesinin ardından polisler, 23 yıl önce aynı yerde bisiklet sürerken takip edilip öldürülen ve katilin bulunamadığı benzer yaşlardaki Pia’nın (Helene Luise Doppler) cinayetini yeniden araştırmaya başlarlar.

Hakkında

Jan Costin Wagner’ın Sessizlik adlı romanından Baran bo Odar’ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda da Baran bo Odar oturuyor.

Yapım 2,3 milyon Euro gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yönetmen Baran bo Odar, filmi yaparken Kore yapımı Cinayet Günlüğü (Memories of Murder) filminden esinlendiğini söyledi.

Filmde yer alan hamile kadın polis, doğrudan Fargo’ya bir gönderme gibi görünse de işin aslı öyle değil. Jule Böwe rol testine girdiğinde hamile olduğunu bilmiyordu. Role kabul edildiğinde ise 6 aylık hamileydi ama yönetmene 3 aylık olduğunu söyledi. Yönetmen “hamile polis memuru” fikrini sevdi ve senaryoyu ona göre yeniden yazdı.

Filmde kullanılan araba plakaları uydurma. Almanya’da FA ile başlayan hiçbir şehir ya da eyalet bulunmuyor.

Yönetmen Baran bo Odar ve yapımın sinematografı çekimlerden önce bol bol western filmler izlediler. Bu sayede filmi, alışılmışın dışında, western havasında beyaz perdeye taşıdılar.

Charly Hübner’de filmde bir rolde oynadı fakat final kurgusunda rol senaryodan çıkarıldı. Fakat filmin sonunda yer alan teşekkürler bölümünde oyuncunun adı da yer aldı.

Filmin açılışında kredilendirilme bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.