Hindistan Cevizi Yağı (Katı ve Sıvı)

Biona - Coconut Butter (Hindistan Cevizi Kati Yagi)

Sanırım ilk kez, Fransa’dan gelen Hindistan cevizi katı yağıyla (Coconut Butter) tanışmıştım. Sonraları birkaç kere daha farklı yerlerden, farklı markalar getirdi ve en sonunda Oslo’dan kendim de aldım. Organik olanlarının, sadece tüm bir Hindistan cevizinin katı ve sıvı bölümlerinin ezilerek ve ardından bir süre kurutularak üretildiği katı yağ, bence muhteşem bir lezzete ve tada sahip. Hele bir de benim gibi Hindistan cevizi severiyseniz; tapmaktan başka hiçbir şansınız yok!

Coca Fina - Coconut Oil (Hindistan Cevizi Sivi Yagi)

Katı yağ kıvamında oluğu için ürünü sadece ekmek üstü tüketebileceğiniz gibi özellikle reçellerle birleştirip nefis sonuçlar da elde edebiliyorsunuz. Yaratıcılık size kalmış çünkü bence Hindistan cevizinin lezzeti her şeye uygun 🙂

Hindistan cevizinin katısı olduğu gibi sıvı yağ (Coconut Oil) hali var. İlk kez Melikelerde karşılaştığım ürünü, noodle yaparken bir parça ekleyerek denemiş ve ciddi anlamda bayılmıştım! Sonraları salatadan başlayarak neredeyse her şeye ekleyerek denedim. Nefis ki, ne nefis!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.