10 Cloverfield Lane (Cloverfield Yolu No: 10)

10-cloverfield-lane-aka-cloverfield-yolu-no-10

TÜR: Dram, Korku, Gizem. SÜRE: 104 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2016. imdb: 7,3. rottentomatoes: %90.

Gizemli konusu, başarılı anlatımı ve sonuyla ilgili sürekli değişen olasılıklarıyla Cloverfield Yolu No: 10, ilgi geçici bir korku, gizem, dram filmi.

Konu

Kısa süre önce nişanlısından ayrılan Michelle (Mary Elizabeth Winstead), evinden ayrıldıktan sonra trafik kazası geçirir. Gözlerini açtığında, kendisini tanımadığı iki adam ile yeraltı sığınağında bulur. Bu iki adamdan birisi olan Howard (John Goodman), dışarıda büyük bir kimyasal saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarı çıkılmaması gerektiğini söylemektedir.

Hakkında

Hikâyesini Josh Campbell ve Matthew Stuecken’in yazdığı ve Damien Chazelle ile birlikte senaryolaştırdıkları Cloverfield Yolu No: 10’un yönetmen koltuğunda Dan Trachtenberg oturuyor.

15 milyon dolar bütçesi olan yapım 108 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Mary Elizabeth Winstead, Michelle rolü için ilk ve tek düşünülen adaydı.

Çekim ekibine filmin gerçek adı yapım süresince söylenmedi ve olabildiğince gizli tutuldu. Bu süre zarfında film adı olarak Kiler (The Cellar) ve bir süre Valencia kullanıldı.

Michelle’in benzin aldığı istasyonda görülen “Kelvin” adı, J. J. Abrams’ın, elektronik şirketi sahibi olan ve çocukken oldukça etkilendiği dedesi Henry Kevin’e bir saygı duruşu.

Yapımcı J.J. Abrams’a göre film, 2008 yapımı Canavar’ın (Cloverfield) “akrabası.”

Yapım, Dan Trachtenberg’ın ilk yönetmenlik deneyimi.

Michelle’in telefonunda görünen “BRT” yazısı J. J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot’un kısaltması.

John Goodman filmin bir bölümünde Missouri tişörtü giyiyor. Oyuncu Missouri’de doğdu ve büyüdü.

Mary Elizabeth Winstead, filmin 10. dakikasına kadar konuşmuyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Film Cloverfield evreninde geçse de 2008 yapımı Canavar (Cloverfield) ile hiçbir bağlantısı yok. Fakat yapımcı J.J. Abrams bu konuda, stüdyonun ileride yapabileceği filmlerle iki filmi bağlayabileceğini söyledi.

Film kronolojik sıraya göre çekilmiş olsa da sonradan birkaç ek çekim yapma gereği duyuldu. Bu yüzden, Howard’ın Michelle’e “Nasıl gidiyor?” diye sorduğu bölümde John Goodman sakallarını kesmiş olduğu için takma sakal kullanıyor.

Uzay gemisinin sesi Canavar’daki (Cloverfield) canavarın sesi ile aynı.

Filmin sonunda Mary Elizabeth Winstead bir Molotof kokteyl yapıp uzaylının ağzına atıyor ve patlatıyor. Oyuncu, 2011 yapımı Şey’de (The Thing) de yaratığın ağzına el bombası atıyor ve patlatıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.