The Gift (Geçmişten Gelen)

The Gift (Gecmisten Gelen)

TÜR: Gizem, Gerilim. SÜRE: 108 Dk. ÜLKE: Amerika, Avustralya. YAPIM YILI: 2015. imdb: 7,1 rottentomatoes: %93.

Gizemli bir “geçmiş” hikâyesini, her ayrıntısına kadar, tam dozunda işleyen Geçmişten Gelen, oldukça başarılı bir psikolojik gerilim film. Filmin gerilimli atmosferi, müzikleri ve oyunculuklar oldukça başarılı.

Konu

Simon (Jason Bateman) ve Robyn Callem (Rebecca Hall) çifti hayata yeni bir sayfa açmak için Chicago’dan Los Angeles’ın dış mahallelerinden birine taşınırlar. Alışveriş yaparlarken Simon’ın liseden arkadaşı Gordon “Gordo” Moseley’le (Joel Edgerton) karşılaşırlar. O günden sonra Gordo, çiftin evine habersizce hediyeler bırakmaya başlar.

Hakkında

Gordo rolünü canlandıran Joel Edgerton aynı zamanda filmin senaristi, yönetmeni ve yapımcılarından biri.

5 milyon dolar bütçesi olan yapım 59 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yönetmenliğe odaklanmak isteyen Joel Edgerton, Gordo rolündeki sahneleri 2 haftada çekti ve 7 günde tüm işlemlerini tamamladı.

Rebecca Hall’un hastanede kaldığı 237 numaralı oda, Stanley Kubrick’in Cinnet (The Shining) filmine bir gönderme.

Joel Edgerton’ın yönetmenliğini yaptığı “Maymunlar” adlı kısa film, Geçmişten Gelen’e benzer bir konuyu işliyor. Ayrıca film boyunca da maymunlar kullanılıyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Trivia gecesinde Gordo, Simon’un sorularına verdiği cevaplarla, Charles Manson cinayetlerine ve Beatles şarkısı olan Helter-Skelter’a gönderme yapılıyor. Beatles hayranı olan ve onların kıyametin habercisi olduğuna inanan Charles Manson, seçtiği “ailesini” kıyametten kurtaracağına inandırmış ve onlarla beraber vahşi cinayetler işlemişti. Helter-Skelter aynı zamanda “apar topar” anlamına geliyor ve filmin sonuna bir gönderme anlamı taşıyor. Filmin önceki sahnelerinden birinde Gordo’nun Kıyamet (Apocalypse Now) DVD’sini armağan etmesi de filmin finaline bir gönderme.

Joel Edgerton karakterine daha itici bir hava katması için saçlarını kırmızımsı kahverengiye boyadı ve Simon’ın çocuğunun aslında kendi çocuğu olduğunu ima etmek için kahverengi lens taktı. Oyuncunun normalde koyu kahverengi saçları ve mavi gözleri var.

Gordon film boyunca sizin yorumunuza bağlı kalarak 11 tane hediye veriyor. Bir şişe şarap, balık, balık yemi, özür mektubu, Mr. Jangles (eğer Gordon’un çaldığına inanıyorsanız), çocuk taşıyıcısı, anahtar, evde gizlice kaydettiği CD, gizlice evi çektiği DVD, bebek (eğer Gordon’un babası olduğuna inanıyorsanız) ve Kıyamet (Apocalypse Now) DVD’si. Ve ayrıca camlarını temizlemek için verdiği camsil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.