Listen to Me Marlon (Beni Dinle Marlon)

Listen to Me Marlon (Beni Dinle Marlon)

TÜR: Belgesel, Biyografi. SÜRE: 103 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2015. imdb: 8,2 rottentomatoes: %97.

20. yüzyılın en önemli sinema oyuncusu olarak gösterilen, Oscar ödüllü Amerikalı oyuncusu, yönetmen ve aktivist Marlon Brando’nun daha önce gün yüzüne çıkmamış ses kayıtlarının kullanıldığı Beni Dinle Marlon, hüzünlü bir hayat hikâyesine odaklanan oldukça başarılı bir belgesel.

Brando’nun nefret ettiği babasıyla olan ilişkileri, alkolik annesi ile ilgili aklında kalanlar, film notları, Amerikalı siyahi ve Kızılderililerin mücadelesine verdiği destek, bir türlü dinmeyen iç huzursuzlukları ve çocuklarının trajik hayat öyküleri, belgeselin en etkileyici bölümleri.

Konu

Beni Dinle Marlon, bizzat kendisi tarafından kaydedilmiş ama daha önce yayınlanmamış olan ses kayıtlarının eşliğinde Marlon Brando’nun kimi zaman şaşalı ama çoğu zaman trajedilerle dolu, hüzünlü hayat hikâyesini konu ediniyor.

Hakkında

Senaryosunu Stevan Riley ve Peter Ettedgui’in yazdığı Beni Dinle Marlon’nun yönetmen koltuğunda Stevan Riley oturuyor.

Belgesel, BAFTA’da En İyi Belgesel kategorisinde ödüle aday gösterildi.

Ivır Zıvır

95 dakikalık belgesel sadece oyuncunun eski kamera görüntülerini ve bizzat kendisi tarafından doldurulmuş ses kayıtlarını içeriyor.

Belgesel, Amerika’da 140 şehirde 10 hafta boyunca gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.