A Most Wanted Man (İnsan Avı)

A Most Wanted Man aka İnsan Avi

TÜR: Suç, Dram, Gerilim. SÜRE: 122 Dk. ÜLKE: İngiltere. YAPIM YILI: 2014. imdb: 6,8 rottentomatoes: %88.

İlgi çekici konusu, güzel anlatımı, gerçekçi atmosferi ve sağlam oyunculuklarıyla İnsan Avı, başarılı bir suç dram gerilim filmi.

Konu

Yarı Çeçen, yarı Rus olan Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin), Hamburg’a kaçak yollardan giriş yapar. Karpov, 9/11’den sonra Almanya’daki Müslümanları incelemek için devlet tarafından kurulan oldukça gizli bir ekip tarafından kısa sürede fark edilir.

Hakkında

John le Carré’un aynı adlı romanından Andrew Bovell tarafından uyarlanan İnsan Avı’nın yönetmen koltuğunda Anton Corbijn oturuyor.

15 milyon dolar bütçesi olan yapım, 33 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin hikâyesi Hamburg’da geçiyor. Uyarlandığı romanın yazarı John le Carré de, İngiliz İstihbaratı için çalıştığı 1950 ve 1960’larda Berlin ve Hamburg’ta çalışmıştı. Carré, Hamburg’da ajan ve konsolos olarak çalıştı. Berlin duvarı inşa edilirken de Berlin’deydi.

Philip Seymour Hoffman, filmin Sundance’deki galasından bir hafta sonra hayatını kaybetti. Tam olarak doğrulanmasa da, oyuncunun yüksek dozda uyuşturucu aldığı için hayatını kaybettiği iddia edildi.

John le Carré romanı yazarken, 2001’de Pakistan’da tutuklanan, 5 yıl boyunca Guantanamo’da işkence gören ve sonrasında masum olduğu anlaşılarak salıverilen Almanya doğumlu Türkiye vatandaşı Murat Kurnaz’ın hikâyesinden esinlendi.

Film yapımcılarından biri olan Stephen Cornwell, romanın yazarı John le Carré’ın oğlu.

Philip Seymour Hoffman’ın barda yumruk attığı beyaz saçlı adam, romanın yazarı John le Carré.

Amy Adams, Carey Mulligan ve Jessica Chastain, Annabel Richter rolü için düşünülen adaylar arasındaydı.

Yönetmen Anton Corbijn, Abdullah’ın (Homayon Ershadi) basın toplantısının televizyon ekranından görüntülendiği sahnede, onun yanında oturarak beyaz perdede yerini almış oldu.

Filmin uyarlandığı roman, yazar John le Carré’nin 21. romanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.