Rapunzel – Chocolat Noir à l’Orange (%55 Kakaolu Portakallı Organik)

Rapunzel - Chocolat Noir a lOrange (55 Kakaolu Portakalli Organik)

Fransa’dan gelen %55 kakaolu portakallı organik çikolatanın meyve aromasına, kokusuna ve çikolatanın lezzetine bayıldım.

Ürünün açıklamasında; çikolatanın yüksek kaliteli organik tarım ürünleri kullanılarak, geleneksel İsviçre üretimi olduğu, kakaonun Bolivya ve Dominik Cumhuriyeti’nden geldiği ve işlenmemiş şeker kamışından yapılan “rapadura/panela”nın karakteristik karamel lezzetini verdiği belirtilmiş.

Rapunzel Hakkında

1974’te Joseph Wilhelm ve Jennifer Vermeulen tarafından, Augsburg, Almanya’da kendine yeten komün bir çiftlikte üretilen, doğal sağlıklı yiyecekleri bir mağazada satarak temelleri atılan Rapunzel’in şu anda 300 çalışanı ve organik, doğal ve işlenmemiş vejetaryen yiyeceklerden oluşan 450 ürünü mevcut.

Bugüne kadarki en pahalı ve en uzun soluklu projesini Türkiye’de gerçekleştiren şirket, 1985’ten bu yana 14 Rapunzel ürününde kullanılmak üzere, Türkiye’nin 14 farklı ilinden 600 çiftçiyle, incir, kayısı, kuru üzüm, fındık, çam kozalağı ve domates üretiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.