Aşk, Wilhelm Schmid

Ask, Wilhelm Schmid

Alman psikolog Wilhelm Schmid’in “ufak” (sadece 84 sayfa) kitaplarından biri olan Aşk, ders vermeden, “ben bilirimcilik” yapmadan, güzel bir üslup ve hafif bir dille, aşkın hallerini anlatan ve ufak ufak öneriler sunan, okunası bir kitap.

Çevirisini Tanıl Bora’nın yaptığı Aşk’ı okudukça, aslında aşkın evrelerinde yaşanan sorunların ne kadar evrensel olduğunu ve aslında insanların ne kadar aynı olduğunu şaşkınlıkla kavrıyorsunuz.

Kitabın arkasından;

Aşk, insanlık tarihinin en eski kavramlarından biri. Arkadaş sohbetlerinin, romanların, filmlerin vazgeçilmez konusu. Peki, hayatımızda bu kadar geniş yer kaplayan bu duyguyu yaşarken ne kadar başarılıyız? Alman felsefeci Wilhelm Schmid, bu kitapta “aşk” üzerine kafa yoruyor.

Wilhelm Schmid Hakkında;

Wilhelm Schmid 1953’te Almanya’da Bavyera-Süebya (Schwaben) bölgesinde doğdu. Berlin, Paris ve Tübingen’de felsefe eğitimi aldı. Çeşitli Alman üniversitelerinde çalıştı, Riga ve Tiflis üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Zürih’te bir hastanede hastalara “felsefeyle manevi destek” hizmetinde çalıştı. Halen Erfurt Üniversitesi’nde dışarıdan felsefe dersleri veriyor. Almanya’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde tebliğler sunuyor. On üç dile çevrilen kitaplarının dünya çapındaki satışı bir milyona yaklaşıyor.

Aşk, Wilhelm Schmid, Psykhe – 13

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.