How to Train Your Dragon 2 3D (Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2)

How to Train Your Dragon 2 3D aka Ejderhani Nasil Egitirsin 2

TÜR: Animasyon, Aksiyon, Macera. SÜRE: 102 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2014. imdb: 8,0. rottentomatoes: %92.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin’in (How to Train Your Dragon) devam filmi olan, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2, hikâyeye eklenen yeni karakterleriyle birlikte, ilki kadar güzel ve eğlenceli bir animasyon filmi.

3 boyutun özelliklerini çok iyi kullanan film, ilkinde olduğu gibi, bir kere daha seyircilerine, uçma deneyimi vadediyor.

Konu

Geçen beş yılın ardından ejderhalar da artık Berk’in birer sakini olmuşlardır. Hıçkıdık, ejderhası Gecenin Öfkesi’yle birlikte bol bol uçup, bilinmeyen adaları keşfetmektedir. Bir gün, evleri buzlar altında kalmış bir köy ve ejderha avcılığı yapan insanlarla karşılaşırlar. Avcılardan biri olan Eret, Drago Bludvist’in ejderhalarıyla köyleri yok ettiğini anlatır.

Hakkında

Animasyonu Cressida Cowell’in aynı adlı romanından, Dean DeBlois, uyarlayıp yönetti.

En İyi Animasyon dalında, Oscar, Altın Küre ve BAFTA’ya aday olan animasyon filmi, Altın Küre’yi kucakladı.

imdb’e 8,0 ortalama puanı olan animasyon, rottentomatoes’da %92 taze olarak değerlendiriliyor.

145 milyon dolar bütçesi olan film 619 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Valka karakteri senaryonun ilk haline göre bir köylüymüş. Drago da aslında üçüncü film için düşünüldü fakat sonradan fikir değiştirilip ikinciye eklendi.

DreamWorks, animasyonun yapımında Premo ve Torch adında iki yeni yazılım kullandı. Bu sayede yüz mimiklerinin daha gerçekçi, tombulluğa göre vücuttaki titreme ve hareketlerin daha ince ve kas hareketlerinin daha gerçeğe yakın olması sağlandı.

Dean DeBlois, bilge ve lider kişilik ile pişman ve kırılgan doğayı harmanlayarak yarattığı Volka karakterini en iyi yansıtacak kişinin Cate Blanchett olduğuna karar verdi. Bunu oyuncuya bahsettiğinde, Blanchett’in gülümseyip, “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, evdeki üç ufaklığın da favori animasyonu” dedi.

Dean DeBlois, devam filmini çekmeyi düşündüğünde üçleme olmasına karar verdi. İkinci film için gençliğinin en önemli filmi olan Yıldız Savaşları: Bölüm V – İmparator’tan (The Empire Strikes Back) esinlendi. Karanlık tarafı olan ve duygusal mücadelelerle dolu bir film yapmak istedi.

Gobber, DreamWorks’ün animasyonlarında yer alan ilk homoseksüel karakter.

Film, En İyi Animasyon Altın Küresi’ni kazanan ilk DreamWorks yapımı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

İlk senaryoya göre beyni yıkanmış Gece Öfkesi, Gobber’i öldürüyordu. Fakat ünlü yönetmen Guillermo del Toro, Gobber yerine Stoick’in ölmesinin daha büyük etki yaratacağını söylemesi üzerine senaryoda değişikliğe gidildi.

Stoick, Gerard Butler’ın canlandırdığı/seslendirdiği ve ejderha tarafından öldürülen ikinci karakter. İlk karakter 2002 yapımı Ateş Krallığı’ndaki (Reign of Fire) Creedy.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.