The Lord of the Rings: The Two Towers (Yüzüklerin Efendisi: İki Kule)

The Lord of the Rings - The Two Towers (2002)

TÜR: Macera, Fantazi. SÜRE: 179 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2002. imdb: 8,8. rottentomatoes: %96.

Üçlemenin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği’nin devamı olan İki Kule’de Frodo ve Sam, zorlu yolculuklarına devam ediyorlar.

Hem finansal, hem de eleştiri bakımından başarılı olan film, 2 tane de Oscar ödülünün sahibi oldu.

Konu

Filmin olay örgüsünde, Frodo (Elijah Wood) ve Sam’in (Sean Astin) yüzüğü yoketmek için Mordor’a giderken onun eski sahibi Gollum (Andy Serkis) ile tanışmaları, Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas (Orlando Bloom), ve Gimli’nin (John Rhys-Davies), Gandalf’ın (Ian McKellen) dirilişi ile birlikte Rohan’ı savunmaya gitmesi ve Merry (Dominic Monaghan) ile Pippin’in (Billy Boyd) tutsaklıktan kaçmalarından sonra bir Ent olan Treebeard ile tanışmaları olmak üzere üç hikâye anlatılmaktadır.

Hakkında

J.R.R. Tolkien aynı adlı romanından Fran Walsh, Philippa Boyens ve Peter Jackson tarafından uyarlanan filmi Peter Jackson yönetti.

2003 Oscar’larında En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Görsel Efekt ödüllerinin sahibi olan film, rottentomatoes’de hakkında yazılan 246 eleştirinin 235’inden geçer not alarak %96 taze olarak değerlendirildi ve 8,8 ortalama puanı ile imdb’nin en iyi 250 listesinde 17. sırada yer alıyor.

94 milyon dolar bütçesi olan film 926 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek, tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden 29. filmi olmayı başardı.

Ivır Zıvır

Viggo Mortensen (Aragorn), Orcların çelik miğferlerine tekme atarken iki kere ayak başparmağını kırdı. Peter Jackson çekimler sırasında Mortensen’in konu itibariyle iki Hobbit’in kaderi için hüzünlendiğini ve inanılmaz bir performans sergilediğini düşünse de sonradan oyuncunun ayak başparmağının kırıldığı anlaşıldı.

John Rhys-Davies (Gimli), genç yaşlarında geçirdiği bir çiftlik kazası sonucu sol orta parmağının ucunu kaybetmişti. Bu yüzden çekimler sırasında özel bir protez parmak ucu kullandı. Davis çekimler sırasında muziplik olsun diye, protezini çıkartıp, kırmızıya boyayıp kan izlenimi vererek, “patron, kaza geçirdim” yazılı bir notla birlikte yönetmen Peter Jackson’a gönderdi.

Gandalf’ın atını çağırdığı ve atının da boş araziden dörtnala geldiği sahne ilk çekimde başarıyla tamamlandı.

Andy Serkis (Gollum), sesine yoğun/kalın bir tını katmak için şişelerce bal, zencefil ve limondan oluşan “Gollum Suyu” içti.

Orcların kanları ve ağızları siyah olduğu için, çekim öncesi oyuncular meyankökünden yapılmış özel bir içecekle ağızlarını çalkaladılar.

Gollum’un balık yediği sahne çekilirken, oyuncu gerçekte balık şeklinde bir lolipop çiğnedi.

Legolas, Aragorn ve Gimli’nin Orclarla dövüştükleri sahnede, Legolas kaburgalarından, Aragorn ayak başparmağından ve Gimli dizinden sakatlandı. Peter Jackson, oyuncuların bunlara rağmen kendilerini çekime adadıklarını ve ancak “kestik” diye bağırdıktan sonra acı çığlıklar attıklarını söyledi.

Grima Wormtongue’nin Saruman’ın 10 binlerce kişiden oluşan ordusunu gördüğü sahnede gözlerinin birinden yaş düştü. O ve yapımcılar senaryoda olmamasına rağmen bu durumun sahne için uygun olduğuna karar verip filme eklediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.