Dupa Dealuri (Beyond The Hills / Tepelerin Ardında)

Beyond the Hills aka Tepelerin Ardi

TÜR: Dram. SÜRE: 150 Dk. ÜLKE: Romanya, YAPIM YILI: 2012. imdb: 7,6. rottentomatoes: %91.

2013’te En İyi Yabancı Dilde Film Oscar’ına Romanya’nın adayı olan Tepelerin Ardında, oyuncuların isimleri ekranda kayarken, seyirciyi düşünceler içinde bırakan başarılı bir drama.

Filmin büyük bir bölümü, elektriğin olmadığı, gaz lambaları ve mumlarla aydınlatılan bir manastırda geçtiği için (belki de hikâyeye/hislere uygun olarak) karanlık bir atmosfere sahip.

Konu

Yetimhaneden iki arkadaş olan, Alina (Cristina Flutur), Almanya’da çalışmaya gitmiş, Voichita (Cosmina Stratan) ise Romanya’da bir Ortodoks Manastırına sığınıp rahibe olmuştur.

Voichita’yı görmek için Romanya’ya gelen Alina’nın aklında onu da alıp Almanya’ya dönmek, Voichita’nın aklında ise Alina’nın manastırda yanında kalması vardır.

Hakkında

Tepelerin Ardında’nı Cristian Mungiu yazıp yönetti.

Mungiu senaryoyu yazarken, Tatiana Niculescu Bran’ın 2006’da yayınladığı, kurgu olmayan romanı Spovedanie la Tanacu’dan (Deadly Confession) esinlendi.

rottentomatoes’de %91 taze olarak değerlendiriliyor.

Galası, 2012 Cannes Film Festivalinde yapılan Tepelerin Ardında, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu (filmin iki kadın oyuncusuna birden) ödüllerini kazandı.

Film Romanya’nın 2013’teki En İyi Yabancı Dilde Film Oscar’ına adayı oldu.

Ivır Zıvır

Filmin bütçesi yönetmenin yapım şirketi Mobra Film tarafından karşılandı ve Fransa ile Belçika’dan da destek aldı.

Film Romanya’da +15 yaş sınırı ibaresiyle yayınlandı.

Filmin çekimleri ve düzenlenmesi kronolojik sıraya göre eş zamanlı olarak yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.