ParaNorman 3D

ParaNorman

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi. SÜRE: 92 Dk. ÜLKE: Amerika YAPIM YILI: 2012. imdb: 7,0. rottentomatoes: %87.

İçerisinde bol bol korku filmlerine gönderme bulunan, ParaNorman,  eğlenceli konusu ve atmosferiyle başarılı bir stop-motion animasyon filmi.

Hayalet ve gökyüzü sahnelerinin nefis olduğu animasyonda, karanlık ve ürkütücü sahneler ile eğlence dozu çok iyi ayarlanmış.

Film yazılarının bitimi ardından ekrana, Norman karakterinin yaratma aşamaları geliyor. 30 saniyelik videoyu izlemeyi sakın unutmayın.

ParaNorman (ver.2)

Konu

11 yaşındaki Norman (Kodi Smit-McPhee), diğer dünya ile bu dünya arasında sıkışıp kalan hayaletleri görebilen, onlarla konuşabilen özel yeteneklere sahip bir çocuktur. Ama ailesi dâhil kasabadaki hiç kimse ona inanmamakta ve ucubelikle/delilikle/yalancılıkla suçlamaktadır. Bir gün sokakta yürürken, onun gibi ruhları görebilen amcası Mr. Prenderghast (John Goodman) ile karşılaşır. Amcası Norman’a, yakında tüm zombilerin kasabaya geleceğini, bu yüzden çok dikkatli olmasını ve işaretini beklemesini söyler.

Hakkında

2012 yapımı, animasyon filmi ParaNorman’ın senaryosunu Chris Butler yazdı ve Sam Fell ile birlikte yönetti.

2013’de En İyi Animasyon Oscarı’na aday olan ParaNorman, ödülü Cesur’a (Brave) kaptırdı. İşin ilginç yanı ise, ödül için Stop Motion dâhisi Tim Burton’ın Frankenweenie’si ile yarışması olması.

60 milyon dolar bütçesi olan film 108 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

ParaNorman, Norman's Faces, 3D Printer

Ivır Zıvır

Karakterlerin yüzlerini yaratmak için 3D renkli yazıcı kullanılan ilk ve 3D olarak çekilen ikinci stop-motion film olma özelliği taşıyor.

Konunun geçtiği Blithe Hollow kasabası adını, Noel Coward’ın Blithe Spirit ve Washington Irving’in The Legend of Sleepy Hollow (Hayalet Süvari Efsanesi) adlı hayalet filmlerinden aldı.

Filmin yapımcısı Laika, Paranorman’ın galasına birkaç hafta kala, aralarında Neil Gaiman ve Kevin Smith gibi yazar/yapımcı/aktörlerin de bulunduğu 49 kişiye 49 tane paket gönderdi. Paketin içinde ahşap bir sandık ve onun içinde de Blithe Hollow’daki mezarlığın bir bölümü yer alıyordu. Alıcılar toprağı kazdıklarında bir tabut buluyor ve tabutun içinde de animasyonda yer alan 7 lanetli zombiden biriyle karşılaştılar.

Dip Not: 2 Ekim 2014’de yayımlandı, 22 Aralık 2014’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.