Rancid – Let’s Go ve And Out Come the Wolves (EP ve LP)

Rancid - And Out Come the Wolves, Colored Version

Birkaç ay önce çift plak zannederek satın aldığım Lana Del Ray’in Born To Die: Paradise Edition albümündeki eksik plağı tamamlamak için nette bakınırken en uygun fiyatı amazon.com’da görmüştüm. Daha önce hiç alışveriş yapmadığım için bir süre düşündükten ve Umut’a danıştıktan sonra 33’lüğü almaya karar verdim. Ama madem plak alıyordum yanına birkaç tane de eklenti yapmanın zararı olmazdı.

Uzun zamandır Hakanla birlikte Türkiye’de bulmaya kastığımız ama bugüne kadar sadece bir kere Tunalı’daki Shades’de rastladığımız (ve iki albümü de Hakan’ın kaptığı) Rancid’in 33’lüklerine bakınmaya başladım. 1994’de yayınladıkları ve dünyada tanınmalarını sağlayan, kariyerlerinin ikinci albümleri, Lets’s Go ve akabinde 1995’de yayınladıkları ve punk rock/ska tarzında iddialı bir grup olduklarını kanıtlayan And Out Come the Wolves’u bir hamlede sepete ekledim. Ve beklemeye başladım.

En düşük ücretli shippingi tercih ettiğim için, site bana 1 ay gibi uzunca bir ulaşım süresi veriyordu. Fakat 3. haftanın ilk günlerinde plaklar birer birer elime ulaşmaya başladı.

Eve gidip 33’lükleri pikaba koyup başlata dokunduğumda Rancid’i ne kadar çok sevdiğimi bir kere daha hatırlıyordum. Her birini ezbere bildiğim nefis şarkıları dinledikçe aklıma 2 yıl önce, Hakan’la birlikte Wien – Open Air’de izlediğimiz Rancid konseri geliyordu. Nefisti!

Rancid - Lets Go - 20th Year Aniversery, 3 Color x 700 Copy, 10inch 2 Vinyl Version

Let’s Go’nun 20. yılı anısına, 3 farklı renkte (benimkisi krem), her biri 700’er kopya ve 2 tane 10’luk olarak yayınlanan albümün tasarımları oldukça başarılıydı.

Renkli plak (benimkisi lekeli beyaz) olarak yeniden basılan And Out Come the Wolves’un tasarımı da Let’s Go’nunki kadar güzeldi.

Fakat plağı dinlemeye başladığımda Olympia, WA’un son bölümü ile Lock, Step, & Gone’ın başı arasında yaklaşık 30 saniye aynı çizgide tekrarlanan çıt sesi moralimi bozmuştu. Çünkü plakta herhangi fiziksel bir çizik bulunmuyordu ve muhtemelen basımda sıkıntı vardı. Plağı birkaç kere daha dinledikten sonra diğer yüzdeki birkaç şarkıda da bass tonunda arka ses olduğunu fark ettim.

Bir süre boş verdikten sonra kuzen Şükrü’nün önerisiyle ve hiçbir beklentim olmaksızın Amazon’a durumu belirten bir mail attım. Yaklaşık bir saat sonra gelen cevapta, plak + shipping ücretini kredi kartıma geri ödeyeceklerini, plağı geri göndermeme gerek olmadığını ve aynı albümden bir tane daha sipariş etmeye karar verirsem shipping ücreti almayacakları yazıyordu. Adamların hızına, güvenine ve koşulsuz şartsız çözümlerine bayıldım.

Albümün farklı bir sürümüne rastlarsam yeniden sipariş etmeye karar verdim.

Let’s Go ve And Out Come the Wolves’da her biri birbirinden güzel 42 tane şarkı bulunuyor. Birkaç tane öneride bulunayım;

Ruby Soho

Olympia, WA

Journey To The End Of The East Bay

Time Bomb

St. Mary

Radio

Nihilism

Roots Radicals

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.