True Detective (Gerçek Dedektif) – 1. Sezon

True Detective Poster

İlk sezonu Ocak – Mart 2014 arasında, 8 bölüm olarak HBO’da yayınlanan suç-drama dizisi True Detective, gizemli ve sürükleyici konusu ve Woody Harrelson ile Matthew McConaughey’in kusursuz oyunculuklarıyla oldukça başarılı bir dizi.

Çok uzatmadan, sündürmeden ve genel olarak konuyu kapatarak hazırlanan dizinin ilk sezonunda, hayatla büyük sorunları olan, olağan dışı dedektif Rust (Matthew McConaughey) ile normal, monoton bir hayatı olan taşra dedektifi Marty (Woody Harrelson) karakterleri ustalıkla yaratılmış.

Atmosferi ve anlatımıyla Yedi (Se7en) ve finaliyle Kuzuların Sessizliği’ni (Silence of the Lambs) anımsatan dizinin girişinde yer alan Amerikalı Alternatif Country grubu The Handsome Family’nin Far From Any Road şarkısı da pek şahane.

Konu

Taşradaki bir polis karakolunda göreve başlayan Rust (Matthew McConaughey), uyumsuz, takıntılı ve hayatla büyük sorunları olan bir dedektiftir. Partneri Marty (Woody Harrelson) ise evli, iki çocuğu olan sıradan bir dedektiftir. Dizi 2012 yılında, her ikisinin de 1995’te üzerinde çalıştıkları, eşine az rastlanan bir seri katil avı hakkında sorgulanmalarıyla başlar. Farklı odalarda ayrıntılı bir şekilde tüm hikayeyi anlatırlar ve sonunda neden sorgulandıklarını sorarlar. Davayla ilgili bazı şeyler değişmiştir.

Hakkında

Nic Pizzolatto’nun yazdığı dizinin ilk sezon yönetmenliğini Cary Joji Fukunaga yaptı.

Ivır Zıvır

Dizi adını, Amerika’da 1924, 1939 ve 1971 yıllarında, True Detective adıyla yayınlanan, farklı dergilerin isimlerinden almış.

Matthew McConaughey rolüne hazırlanmak için, “Rustin Cohle’nin Dört Evresi” adında, karakterin gelişimini konu alan 450 sayfalık bir analiz hazırladı.

Bölüm başı ortalama 11,2 milyon kişinin izlediği dizi, HBO’nun 2001’den bu yana yayınladığı orijinal dizileri arasında en fazla izleneni oldu.

Dizide Matthew McConaughey bir Ateisti ve Woody Harrelson bir Hristiyan’ı canlandırsa da, gerçek hayatta durum tam tersi. Yani McConaughey bir Hristiyan ve Harrelson bir Ateist.

Rust Cohle (Matthew McConaughey), dizi boyunca toplam 49 sigara ve 8 bira içiyor.

Senaryo yazarı ve proje yaratıcısı Nic Pizzolatto, senaryoyu yazarken Thomas Ligotti ve Emil Cioran’ın romanlarından etkilendiğini söyledi.

Hikâye Teksas’ta geçiyor ve Woody Harrelson ve Matthew McConaughey Texsaslı oyuncular.

Dizinin tüm senaryosunu Nic Pizzolatto yazdı ki, büyük Amerikan dizileri için bu çok nadir görülen bir durum.

Dizinin ikinci sezonu, yeni oyuncu kadrosu, yeni karakterler ve yeni hikayesiyle yine 8 bölümden oluştu.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Nic Pizzolatto, sezon finalinde Rust ve Marty’nin labirentten çıkamamasını ve bir daha kendilerinden haber alınamamasını planlıyordu. Fakat sonradan “mutlu son”a karar verdi.

The Handsome Family – Far From Any Road

True Detective Season 1: Promo (HBO)

True Detective Season 1: Trailer #4 – Changes (HBO)

True Detective Season 1: Trailer #5- Atmospheric (HBO)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.