Rolling Stones – Undercover (LP)

Rolling Stones  - Undercover (LP)

Geçenlerde Ayrancı antika pazarında dolaşırken Rolling Stones’un 1983’de yayınladığı, 17. İngiliz ve 19. Amerikan stüdyo albümü olan Undercover’ın Almanya baskısını görüp satın aldım. 1983’de basılmış olmasına rağmen plak, kabı ve içerisinde bulunan aparatların sıfıra yakın kondisyona sahip olmalarına oldukça şaşırdım. Son dönemde DNR’dan aldığım sıfır plaklardan neredeyse hiçbir farkı yoktu. Nasıl bu şekilde korunmuş olduğuna şaşırdım doğrusu.

Undercover, birkaç şarkısı dışında çok fazla bilmediğim Rolling Stones’un tamamını dinlediğim ilk albümü oldu. Bu albümün grubun müzik kariyerindeki en belirleyici etkisi, müzik tarzlarında MTV jenerasyonuna göre değişiklikler yapmalarıymış. Muhtemelen bu yüzden, albümdeki şarkılarda daha fazla elektronik altyapı ve dans melodisi mevcut. Plağın kapağı da aynı MTV jenerasyonun ilgisini çekecek nitelikte tasarlanmış.

Birkaç şarkı dışında albümü beğendim. Dönemin video klipleri de oldukça enteresan ve eğlenceli.

Hakkında

Grubun iki anahtar ismi, Mick Jagger ve Keith Richards albümdeki müzik tarzıyla ilgili oldukça sorun yaşamışlar. Jagger, Rolling Stones’un güncel müzik akımlarını takip eden ve deneysel müziğe önem veren bir grup olmasını şiddetle savunurken, Richards, grubun rock ve blues köklerine bağlı kalmasını istiyormuş. İkili albüm aşamasında birçok kez gerilmişler.

Albüm genel olarak başarısız olunca, Rolling Stones üyeleri, müzik tarzlarında ciddi bir değişiklikler yapmamaya karar vermişler. Undercover grubun en az popüler olan ve pek tanınmayan, gizli/saklı kalan nadir albümlerinden biriymiş.

Birkaç öneri;

Undercover Of The Night

She Was Hot

Too Tough

All The Way Down

It Must Be Hell

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.