Limitless (Limit Yok)

Limitless aka Limit Yok

TÜR: Gizem, Bilim Kurgu, Gerilim. SÜRE: 105 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2011. imdb: 7,4. rottentomatoes: %70.

İlginç konusu ve gizemli anlatımıyla Limit Yok, eğlenceli bir bilim kurgu gerilim filmi.

Konu

Üretkenliğini yitiren ve zor bir dönemden geçen yazar adayı Eddie Morra (Bradley Cooper), sevgilisi Lindy’nin (Abbie Cornish) de kendisini terk ettiğini öğrendikten sonra dalgın dalgın yürürken, eski eşinin kardeşi, uyuşturucu satıcısı Vernon’la (Johnny Whitworth) karşılaşır. Hoşbeşten sonra Vernon Eddie’ye tanesi 800 dolar olan bir uyuşturucu hediye eder. Önce çekingen davranan Eddie bir süre sonra uyuşturucuyu dener ve 30 saniye sonra beyninin tamamını kullanmaya başlar. Artık önünde hiçbir engel yoktur.

Hakkında

Alan Glynn’ın Karanlık Alanlar (The Dark Fields) adlı romandan Leslie Dixon tarafından uyarlanan filmi Neil Burger yönetti.

27 milyon dolar bütçesi olan film 162 milyon dolar hasılat elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin sonuna doğru Eddie’nin yazdığı kitabın adının Karanlık Alanları Aydınlatma (Illuminating The Dark Fields) olduğu görünüyor. Bu isim, filmin uyarlandığı Karanlık Alanlar kitabına bir gönderme.

Eddie rolünü normalde Shia LaBeouf canlandıracaktı fakat 2008’de geçirdiği trafik kazası sonucu sol elinden fena şekilde yaralanınca kadrodan çıkartıldı.

Bradley Cooper’ın karakterinin soyadı olan Morra’nın Portekizcedeki anlamı “ölmek.” Yani karakterin tam adı bir nevi, “Edward Öl!”
Yapım aşamasında projenin adı, uyarlandığı romanla aynıydı: Karanlık Alanlar.

Bradley Cooper’in boyu 1,85 metre olsa da, orijinal senaryoya göre karakterini boyu 1,93 – 1,98 arasında tanımlanmıştı.

Dip Not: 4 Haziran 2014’de yayımlandı, 31 Temmuz 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.