Lana Del Rey – Born To Die: The Paradise Edition (LP+EP)

Lana Del Rey - Born To Die The Paradise Edition (LP-EP)

Geçen pazar DNR’da plaklara göz atarken Lana Del Rey’in sevdiğim Born To Die albümünün Paradise Edisyonunu gördüm. Box setin arkasında hem Born to Die albümünde yer alan şarkıların, hem de Paradise Edisyonu için yayınlanan 8 yeni şarkının bulunduğu 3 tane plağın bilgileri bulunuyordu. Nasıl olsa pahalıdır diyerek fiyat etiketine doğru gözümü kaydırdığımda 52 TL’yi görüp şaşırdım. Bir süre daha inceledikten sonra oldukça iyi bir fiyat olduğuna karar verip satın aldım. Eve varıp jelatinini açtığımda box setin içinden sadece bir plak ve iki tane plak kabı boyutunda karton çıktı. Asıl alma nedenim Born To Die albümü olduğu için DNR’ı arayıp iade etmek istediğimi söylediğimde jelatini açıldığı için kabul edemeyecekleri bilgisine ulaştım.

Nette yaptığım ufak bir araştırmadan sonra, The Paradise Edition EP’sinin Born To Die albümünden sonra yayınlandığı için tek olarak satıldığını ama box set olarak tasarlandığı için EP’nin box sete tek olarak eklendiğini, böylece elinde Born To Die LP’si olanların box sete manuel olarak eklediklerini ya da satın alıp eklediklerini öğrendim. Enteresandı.

Ben de iade edemediğim için Born To Die’ı da almaya karar verdim. DNR ve Dost’a Born To Die LP’si olup olmadığını sordum ama “hiç satmadık” cevabını aldım. Nette de durum aynıydı. Komik bir şekilde şirketler Türkiye’de sadece özel kaplı tek EP’lik box seti satmışlardı.

Sağlık ola diye içimden geçirdikten sonra odaya dönüp plağı dinlemeye karar verdim. Born To Die’ın müziğini anımsatan Ride ile başlayan EP beklediğimden çok başarılıydı. Ride, American, Cola, Body Electric ve Blue Velvet’i çok sevdim.

Birkaç Öneri;

Ride

Blue Velvet

Cola

Body Electric

Gods and Monsters

Bel Air

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.