Barry Lyndon (OST / Film Müzikleri)

Barry Lyndon - OST

Geçenlerde Stanley Kubrick’in bol ödüllü başyapıtlarından biri olan Barry Lyndon’ı uzunca bir aradan sonra tekrar izledim. 18. yüzyıl Avrupa’sında patlak veren Yedi Yıl Savaşları sırasında geçen film, İrlandalı bir serüvenci olan genç Redmond Barry (Ryan O’Neal)’nin savaşlara katıldıktan sonra soylular arasına girmesini, yükselişini, servete kavuşmasını, dul bir soyluyla evlenerek Barry Lyndon adını alışını, sonra da hırslarına yenilerek yeniden sefalete düşmesini anlatıyor. (tr.wikipedia)

Ben ise bir kere daha filmden çok müziklerinden etkilendim.

1976’da En İyi Müzik Oscar’ını kazanan albüm, filmin atmosferine uygun olarak ünlü klasik müzik bestecilerinden Handel, Mozart, Bach, Vivaldi, Giovanni Paisiello ve Franz Schubert’in oldukça güzel eserlerini ve İrlandalı ünlü besteci Sean O’Riada’nın çok başarılı iki tane parçasını barındırıyor. Albümün tema müziği olarak George Frideric Handel’in HWV 437 sayılı Re Minor Süiti’nden Sarabande ve aşk teması olarak da Sean O’Riada’nın Women Of Ireland kullanılıyor.

Albümden birkaç öneri;

Sean O’Riada – Women Of Ireland

Handel – Sarabande

Franz Schubert – Piano Trio In E Flat, Op. 100

Giovanni Paisiello – Il Barbiere Di Siviglia

Vivaldi – Cello Concerto In E Minor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.