El Hijo De La Novia (Son Of The Bride / Gelinin Oğlu)

El Hijo De La Novia (Son Of The Bride Gelinin Oglu)

TÜR: Komedi, Dram. SÜRE: 123 Dk. ÜLKE: Arjantin. YAPIM YILI: 2001. imdb: 7,9. rottentomatoes: %86.

Alzheimer eşinin gençlik hayali olan kilise evliliğini, ölmeden önce yerine getirmek isteyen yaşlı bir babanın, oğluyla yaşadıkların konu edinen Gelinin Oğlu, oldukça başarılı ve eğlenceli bir komedi drama filmi.

Konu

İşkolikliği nedeniyle eşinden boşanmış olan Rafael Belvedere (Ricardo Darin), genç sevgilisi Naty’le (Natalia Verbeke) de benzer bir süreç yaşamaktadır. Bir gün babası Nino (Hector Alterio) yanına gelerek, Alzheimer hastası olan ve huzur evinde kalan annesi (Norma Aleandro) ile yeniden ama bu sefer kilise düğünüyle evlenmek istediğini söyler. Çünkü 44 yıl önce evlendiklerinde, annesi kilisede evlenmek istese de, babası karşı çıkmış ve onu ikna etmiştir. Ölmeden önce, biriktirdiği parayla eşinin arzusunu yerine getirmek istemektedir.

Hakkında

Senaryosunu Juan Jose Campanella ve Fernando Castets’in yazdığı Gelinin Oğlu’nun yönetmen koltuğunda Juan Jose Campanella oturuyor.

Yapım, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına aday gösterildi fakat ödülü Ničija Zemlja’a (No Man’s Land / Tarafsız Bölge) kaptırdı.

Film, 8,6 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Rafael’in eski karısıyla, kızlarının Meksika’da nerede okuyacağı konusunda tartıştıkları sahnede karısı, “Onu kim eğitecek? Cisco Kid mi?” diyor. Bu replik, 70’lerde uzun yıllar boyunca Meksika televizyonlarında yayınlanan El Chavo dizisine bir gönderme. Orijinal replik ise şöyle; “Onu kim eğitecek? Profesör Jirafales mi?”

Rafael’in sedyeyle hastaneye götürüldüğü sahnede, doktor rolünü yönetmen Juan José Campanella oynuyor.

Film, Arjantin’in Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına aday gösterilen 5. yapım olmayı başardı. Oyuncu Héctor Alterio bu filmle birlikte bunlardan dördünde yer aldı. Diğer filmler şöyle; Ateşkes (La Tregua / The Truce), Camila ve ödülü kazanan Resmi Tarih (La Historia Oficial / The Official Story).

Film 16 Ağustos 2001’de Arjantin’de izleyiciyle buluştu. 29 Ağustos 2001’de Montréal Film Festivali’nde gösterildi. Amerika’daki sınırlı gösterimi ise, 22 Mart 2002’de başladı.

Oyuncularının adları aktıktan sonra ekrana gelecek olan “gizli” sahneyi izlemeyi sakın unutmayın.

Dip Not: 29 Aralık 2013’de yayımlandı, 1 Temmuz 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.