The Call (Acil Arama)

The Call aka Acil Arama

TÜR: Suç, Gerilim. SÜRE: 94 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2008. imdb: 6,7. rottentomatoes: %43.

911 acil yardım hattına gelen telefonlarla bir katilin peşine düşülmesini konu alan Acil Arama, sürükleyici bir suç gerilim filmi.

Konu

911 operatörlerinden Jordan Turner (Halle Berry), bir gün genç bir kızın telefonuna cevap verir. Evde yalnız olan Leah Templeton (Evie Thompson), panik bir şekilde Jordan’a bir adamın kapısını zorluyarak içeriye girmeye çalıştığını söyler. Jordan bir yandan kızı sakinleştirip, neler yapacağını söylerken, bir yandan da polisle haberleşerek olay yerine gitmelerini sağlamaya çalışır. Ama durum pek parlak değildir.

Hakkında

Richard D’Ovidio’nun senaryosunu yazdığı Acil Arama’nın yönetmen koltuğunda Brad Anderson oturuyor.

13 milyon dolar bütçesi olan yapım 59 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin girişinde 911’i arayan adamın, “Sanırım aşırı doz aldım ve karım…” repliği, şüpheliden aldığı esrarla kek yapan ve karısıyla birlikte yedikten sonra kafayı bulup, yüksek doz aldığını düşünerek panik bir halde 911’arayan, polis memuru Edward Sanchez’i temel alıyor.

En başlarda yönetmen olarak Joel Schumacher ve başrol oyuncusu olarak Halle Berry düşünülüyordu. Fakat sonradan yönetmen koltuğuna Brad Anderson oturdu. Halle Berry de diğer projelerdeki çekim tarihlerinin çakışması nedeniyle rolden ayrıldı. Fakat sonradan çekim programı ileri bir tarihe ertelenenince oyuncu tekrar kadroya girdi.

Halle Berry ve Abigail Breslin, Yılbaşı Gecesi’nden (New Year’s Eve) sonra ikinci kez aynı filmde yer aldılar.

Proje en başta televizyon dizisi yapmaktı. Fakat sonradan Richard D’Ovidio senaryoyu bir kere daha yazdı ve film olmasına karar verildi.

Çekimlere Temmuz 2012’de başlandı ve 25 günde çekimler tamamlandı.

Çekimler çoğunlukla Burbank ve Santa Clarita olmak üzere Los Angeles’da yapıldı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Final sahnesinin çekimlerinde Halle Berry’nin yere düştüğü sahnede oyuncu kafasını betona çarptı. Kafasında yaralar olan oyuncu, tedavinin ardından çekimlere devam edebildi.

Film hakkında yapılan eleştirilerde, hikâyenin ilk iki bölümünün çok çarpıcı olduğu ama finalin ona göre vasat olduğu belirtildi.

Dip Not: 10 Kasım 2013’de yayımlandı, 24 Haziran 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.