The Avengers 3D (Yenilmezler)

The Avengers aka Yenilmezler

TÜR: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu. SÜRE: 143 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2012. imdb: 8,2. rottentomatoes: %92.

Tam dozunda eğlence ve üç boyut teknolojisinin daha gerçekçi kıldığı görsel efektlerle, Yenilmezler, oldukça başarılı bir süper kahraman filmi.

Konu

S.H.I.E.L.D. adlı örgütün elinde bulunduğu küresel enerji kaynağı “Teseract”‘ın Thor’un (Chris Hemsworth) kardeşi Loki (Tom Hiddleston) tarafından kaçırılması üzerine süper kahramanlar, Demir Adam/Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America/Kaptan Amerika (Chris Evans), The Hulk (Mark Ruffalo), Kara Dul/Black Widow (Scarlet Johansson) ve Şahingöz/Hawkeye (Jeremy Renner), Yenilmezler adıyla bir araya gelerek Loki’ye karşı savaşmaya başlarlar.

Hakkında

Marvel’in aynı adlı çizgi romanından Joss Whedon tarafından uyarlanan Yenilmezler’in yönetmen koltuğunda da Joss Whedon oturuyor.

8,2 ortalama puanı ile imdb’nin en iyi 250 film listesinde yer alan film, rottentomatoes’da %92 taze olarak değerlendiriliyor.

Yapım, Oscar ve BAFTA’da En İyi Görsel Efekt kategorisinde ödüle aday gösterildi.

220 milyon dolar bütçesi olan Yenilmezler, 1 milyar 520 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek, 2012’nin en çok ve tüm zamanların üçüncü en çok gişe hasılatı elde eden filmi olmayı başardı.

Ivır Zıvır

Robert Downey Jr., sette diğerlerinden yiyecek gizliyor ve çaktırmadan yiyordu. Filmde, oyunculara teklif ettiği ve yediği yiyecek de gerçekten kendi yiyecekleriydi. Acıktığı için ortaya çıkartmıştı.

Clint Barton (Şahingöz) çizgi romanlarda ok atarken her iki elini de kullanabiliyor. Karakteri canlandıran Jeremy Renner normalde solak olmasına rağmen, 2011 yapımı Thor’da sağ elini ve bu filmde iki elini birden kullanıyor.

Jeremy Renner, Şahingöz rolüne hazırlanmak için olimpik okçulardan ders aldı.

Yapım, 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan ilk Marvel filmi.

Samuel L. Jackson’nın karakteri Nick Fury, aktörü aynı çizgi roman serisine ait 5 filmde de yer alan ikinci oyuncu olmasını sağladı. İlk sırada tüm X-Men filmlerinde yer alan Hugh Jackman var.

Yenilmezler’in ilk çizgi romanı 1963 yılında yayınlandı.

Tom Hiddleston, filmde canlandırdığı Loki karakterini, “size sadece şunu söyleyebilirim ki, hepsi bana karşı! Ben süper kötü karakterim. Demir Adam, Hulk, Kaptan Amerika, Thor, Şahingöz, Kara Dul ve Nick Fury, takımı yeniden organize ediyorlar çünkü ben gerçekten ‘sağlam’ kötü karakterim” diye tanımladı.

Hulk tarafından yumruklandıktan sonra Loki’nin sarsılmış halinin gerçekçi olması için, animasyon yönetmeni Marc Chu, Tom Hiddleston’u defalarca ölümüne salladı ve istediği anı yakaladı.

Yönetmen Joss Whedon, Yenilmezler ekibinde yer alan Ant-Man ve Wasp’ı filmde çok fazla karakter olacağı için senaryodan çıkarttığını söyledi.

Tom Hiddleston, Guardian’a verdiği röportajda filmin prodüksiyon aşamasındaki kod adının, “Kucaklaşma Grubu” olduğunu söyledi.

Yapım, 2008’de The Dark Knight’ın (Kara Şovalye), 1 milyar 1 milyon 921 bin 825 dolarlık gişe hasılatını geçerek, tüm zamanların en fazla gişe yapan çizgi roman uyarlaması film oldu.

2015 yılında serinin ikinci filmi olan Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) yayınlandı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Filmde emeği geçenlerin isimlerinin akmasının ardından ekrana gelen gizli sahnede Kaptan Amerika hariç tüm süper kahramanlar yemek yiyor. Sahnenin, film çekimleri tamamlandıktan bir süre sonra çekilmesine karar verildiği için Chris Evans, Snowpiercer’deki rolü için sakallarını uzatıyordu ve kesemezdi. Bu yüzden takma bir çene kullandı ama hiçbir şey yiyemiyordu. Sonuç olarak eliyle çenesini kapatmasına ve o şekilde durmasına karar verildi.

Filmde 151 kişi ölüyor.

Filmin 74. dakikasına kadar Dr. Banner , Hulk olmuyor.

Thor filmin ilk 45 dakikasında yer almıyor.

Dip Not: 29 Ekim 2013’de yayımlandı, 2 Mayıs 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.