Breaking Bad (5. Sezon ve Final)

Breaking Bad Finale Poster2

Dizi izleme furyasına ilk kez 2006’nın ilk günlerinde Egemen’in bol şaşkınlık ve ünlem içeren, “Nasıl yani? Lost’u izlemediniz mi?” sorusunun ardından, 1,5 sezonluk tüm bölümleri getirmesiyle başlamıştık. O günden sonra, sürekli farklı dizi bulup indirmek, izlemek ve misyonerliğini yapmak moda haline gelmişti. bitmetv gibi referansla çalışan, “havalı” televizyon torrent sitelerine üye olmak için kasıp, üye olduktan sonra bu sefer de upload yapabilmek için gece yarısı kalkıp “diziyi çek” butonuna tıklayıp, ilk yayıncılardan biri olmaya kasıyordum. Neyse ki (bu saçma) hevesim kısa sürdü!

O dönemde bir sürü dizi izlemeye başladım. Fakat bunların birçoğu, birkaç sezon prim yaptıktan sonra sapıtmaya ve rayting uğruna saçmalamaya başladılar. Sonraları bir parodide, Lost için kullanılan ve çok ünlü olan, “bozmaz, bozmaz dedik ama daha da bozdu!” sözleri birçok dizi için cuk oturuyordu.

Birkaç yıl sonra dizi izlemenin boşa zaman kaybı olduğunu düşünerek sayılarını bir-ikiye düşürüp daha çok film izlemeye başladım. En azından başı, sonu ve ne kadar süreceği belliydi.

Breaking Bad Finale Season Poster

Akciğer kanseri olan Kimya öğretmeni Walter White’ın karısı ve çocuklarına para bırakmak için uyuşturucu üretimi yapmasını ve yaşadıklarını konu alan Breaking Bad, takip ettiğim birkaç diziden biriydi. 4. sezon finalinden sonra diziye nasıl başladığımı ve neden sevdiğimi yazmıştım.

5. sezonun 8’er bölüm halinde 2 parça halinde yayınlanacağını ve dizinin biteceğini öğrendiğimde ise oldukça sevinmiştim. Çünkü bugüne kadar takip ettiğim diziler arasında, ilk kez birisi adam akıllı bir şekilde çok sündürmeden, uzatmadan ve bozmadan final yapacaktı.

Dün gece finali izlerken bir ara içimden, “keşke bitmese” diye geçirdim ama derli toplu ve güzel bir final oldu!

İzlediğim 5 sezon boyunca, özellikle Jesse ve Skyler’ın yaşadığı psikolojik bunalımların birçok bölümde oldukça baskın olması, zaman zaman rahatsız etse de, sonraları hikayenin gidişatını ve karakterlerin yaşadıklarını düşününce bu derin iniş çıkışların gerçekten çok iyi analiz edilerek sunulduğunu düşünmeye başladım. İnsanların düşündükleriyle elde ettikleri arasındaki farklılıklar, hırsları, uğrunda kaybettikleri, çıkmak isteyip çıkamamaları ve sıkışıp kalmaları…

Ve elbette Walter White’ın inanılmaz değişim süreci…

Güzeldi…

Dizi, 2013 Emmy Ödüllerinde En İyi Drama ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Anna Gunn) ödüllerini kazandı. Ayrıca başrol oyuncusu Bryan Cranston, 2008, 2009 ve 2010 Emmy Ödüllerinde En iyi Erkek Oyuncu ödülünün 3 kez sahibi oldu.

5. Sezon Promo Trailer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.