Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi)

Now You See Me - Sihirbazlar Cetelesi

TÜR: Suç, Gizem, Gerilim. SÜRE: 115 Dk. ÜLKE: Amerika, Fransa. YAPIM YILI: 2013. imdb: 7,3. rottentomatoes: %50.

Göz kamaştırıcı sihirbazlık numaralarının sergilendiği, gizemli bir hikâyeyi konu alan Sihirbazlar Çetesi, düşmeyen temposu ve ilgi çekici sahneleriyle, eğlenceli bir suç gizem gerilim filmi.

Konu

Küçük sihirbazlık gösterileri yapan J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt McKinney (Woody Harrelson), Henley Reeves (Isla Fisher) ve Jack Wilder (Dave Franco), gizemli bir şekilde kendilerine bırakılmış birer kart bulurlar. Kartlarda yazılı olan adrese ulaştıklarında, unutulmaz olacakları, zorlu bir görev onları beklemektedir.

Hakkında

Senaryosunu Boaz Yakin, Edward Ricourt ve Ed Solomon’ın yazdığı Sihirbazlar Çetesi’nin yönetmen koltuğunda Louis Leterrier oturuyor.

75 milyon dolar bütçesi olan yapım, 316 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Isla Fisher, piranalı su tankı sahnenin çekimlerinde oldukça zor anlar yaşadı. Tankın üstü oyuncunun tehlikeli durumda yukarı çıkıp nefis alması için açıktı ve içeride bir acil durum kolu bulunuyordu. Çekimlerin birinde Fisher, nefes almak için yukarıya çıkmak istedi ama kelepçedeki zincirler tankın altındaki ızgaraya sıkışmıştı ve ne yüzebiliyor, ne de alarm kolunu çekebiliyordu. Çekim ekibini uyarmak için cama vursa da, çekilen sahne gereği karakterinin panik ve korkmuş olması gerektiğinden ekip onun rol yaptığını sanıyordu. Çekim ekibinin bir terslik olduğunu anlamaları 3 dakika sürdü ve oyuncu son anda kurtarıldı.

Mahşerin dört atlısı tutuklandıklarında, Merrit McKinley (Woody Harrelson) “erkeğin elbise giymesinde utanılacak bir şey yok” diyor. Asabiyim’de (Anger Management) Woody Harrelson, “uyuşturucu kraliçesi” karakterini canlandırıyor.

J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg) ve Merritt McKinney (Woody Harrelson) gizli odaya girmeden önce, McKinney, Atlas’a “bir parça kontrol delisiyim” diyor, Atlas da ona, “daha önce tanışmış mıydık?” diye soruyor. Bu replik iki oyuncunun bir önceki filmleri Zombieland’e bir gönderme.

Orijinal senaryoya göre “mahşerin dört atlısı”nın üyelerinin tamamı erkek.

Philip Seymour Hoffman, Jim Carrey, Hugh Grant, Sacha Baron Cohen ve Colin Firth, ana karakterin genç olmasına karar verilmeden önce başrol için düşünülen oyuncular arasındaydı.

Andrea Riseborough, Henley rolü için düşünülen oyunculardan biriydi.

Morgan Freeman ve Michael Caine, dördüncü kez birlikte bir filmde yer aldılar. Daha önceki filmleri Nolan’ın Batman üçlemesiydi; Batman Başlıyor (Batman Begins), Kara Şövalye (The Dark Knight) ve Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises).

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Morgan Freeman, “Bu parmaklıklar, insana düşünecek zaman veriyorlar” repliğini, Esaretin Bedeli’nde (The Shawshank Redemption) de kullanıyor.

Film hakkında yapılan olumsuz eleştirilerin birçoğu, cevaplanmayan ya da tam olarak açıklanmayan bölümlerin olması hakkında. Peter Hammond ise, “Eğlenceli bir yaz filmi. Gözlerinize inanamıyorsunuz ki filmin asıl önemli noktası da bu işte!” diyerek yapımı olumlu değerlendirdi.

Dip Not: 14 Eylül 2013’de yayımlandı, 23 Haziran 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.