Despicable Me 3D (Çılgın Hırsız)

Despicable Me - Cilgin Hirsiz

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile. SÜRE: 95 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2010. imdb: 7,7. rottentomatoes: %81.

Dünyanın azılı hırsızlarından biri olan Gru’nun kendini kanıtlamak için ayı çalma planını konu alan Çılgın Hırsız, özellikle minionlarıyla, oldukça eğlenceli ve başarılı bir animasyon filmi.

Özellikle üç boyutlu izleyenler için, filmin sonunda minionların “size” yaklaşma çabaları oldukça eğlenceli ve fantastik!

Konu

Çaldığı büyük materyallerle defalarca dünyanın en kötü insanı ödülünü almış olan Gru’nun şöhreti, kendinden oldukça genç ve fırlama bir hırsız olan Vector’un Mısır Piramit’lerinden birini çalması ile yok olmaya başlar. Bunun üzerine Gru, kendini ispatlamak için Dr. Nefario ve Minionları ile birlikte Ay’ı çalmaya karar verir.

Hakkında

Hikâyesini Sergio Pablos’ın yazdığı ve Cinco Paul ile Ken Daurio’nın senaryolaştırdığı Çılgın Hırsız’ın yönetmen koltuğunda Pierre Coffin ve Chris Renaud oturuyor.

Yapım, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Animasyon dalında ödüle aday gösterildi.

69 milyon dolar bütçesi olan yapım, 543 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yönetmen sahiden de, minionlar için, konuşmaya benzeyen anlamsız bir dil yazdı ve “minion-ese” adını verdi. Bu yüzden filmde minionların kullandığı her kelimenin gerçekte bir anlamı var.

Will Arnett, seslendirdiği şişman Mr Perkins karakterini daha iyi seslendirmesine yardımcı olacağını düşünerek, kilo aldı.

Orijinal plana göre minionlar daha fazla insana benzeyeceklerdi fakat stüdyonun bu tarz ayrıntılara ayıracak bütçesi yoktu.

Margo, üstünde Dr. Seuss’un ünlü Lorax karakterinin yer aldığı bir tişört giyiyor.

Gru’nun, Bayan Hattie’ye İspanyolca olarak söylediği “yüzünüz, como un burro”nun anlamı “yüzünüz eşiğinki gibi.”

Gru’nun “Şeytan Bankası”na girdiği sahnede, bankanın adının altında “Eskiden Lehman Brothers’dı” yazıyor. Lehman Brothers, New York’da bulunan bir ABD’li yatırım bankası.

Dans sahnesinde DJ minion, Blu-ray Disc çalarla aynı renkte ve aynı yazı tipiyle yazılmış, “Gru-ray Disc” kullanıyor.

Steve Carell, Gru’nun aksanını ünlü oyuncular Ricardo Montalban ve Bela Lugosi’nin bir karışımı olduğunu söyledi.

Gru’nun vücut dili İngiliz çizgi roman kahramanı Grimly Feendish’i andırıyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Ayı çalma planları yapan Gru’nun takviminde asılı duran “Kuğu Gölü” biletinin numarası 072069. Bu numara ilk kez aya inilen tarih olan 20 Temmuz 1969’a bir gönderme.

Kızların yatak odasının duvarlarında, Gru’nun çaldığı ünlü tabloları görmek mümkün. Bunlardan biri Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sı ve diğeri Vincent van Gogh’un Starry Night’ı.

Animasyon Illumination Entertainment’in ilk filmi

Amerikan yapımı animasyon, Fransa’daki Mac Guff stüdyosunda anime edildi. Senaryoyu yazan ve yönetenler İspanyol ve Fransız’dı.

Dip Not: 8 Eylül 2013’de yayımlandı, 18 Haziran 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.