Celda 211 (Cell 211 / Hücre 211)

Celda 211 aka Cell 211 aka Hucre 211

TÜR: Aksiyon, Dram, Gerilim. SÜRE: 113 Dk. ÜLKE: İspanya, Fransa. YAPIM YILI: 2009. imdb: 7,7. rottentomatoes: %97.

Gördükleri muamele nedeniyle isyan çıkartan ve haklarını ancak şiddetle arayabilen mahkûmlarla, onlara kötü davranan gardiyanlar arasında kalan bir adamın öyküsünü, dozunda bir gerilim eşliğinde beyaz perdeye aktaran Hücre 211, oldukça başarılı bir aksiyon gerilim drama filmi.

Filmin giriş sahnesi çok başarılı ve şok edici.

Konu

Gardiyan olarak bir gün sonra işe başlayacak olan Juan Oliver (Alberto Ammann), hapishanede oryantasyon alırken, azılı suçlulardan biri olan Malamadre’nin (Luis Tosar) öncülüğünde bir isyan başlar. Bu sırada kafasına gelen bir taşla yaralanan Juan’ı 211 numaralı hücreye taşıyan gardiyanlar isyanın alevlenmesiyle canlarını zor kurtarırlar. Juan içeride kalmıştır ve hayatta kalmak için tek yapacağı şey mahkûm gibi davranmaktır.

Hakkında

Francisco Pérez Gandul’ın aynı adlı romanından Jorge Guerricaechevarría ve Daniel Monzón tarafından uyarlanan Hücre 211’i Daniel Monzón yönetiyor.

Film, Goya’da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En iyi Erkek Oyuncu (Luis Tosar) ve En İyi Senaryo dâhil, 8 ödülün sahibi oldu.

Yapım, rottentomatoes’da %97 taze olarak değerlendiriliyor.

Ivır Zıvır

Film, çekimlerinin yapıldığı İspanya’nın Zamora şehrinde bir itfaiyeci olan ve filmde yer aldıktan kısa bir süre sonra Duero nehrinde iki çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Luis Ángel Puente’ye ithaf edildi.

Juan José Ballesta, birkaç kez rol testine girdi.

Paul Haggis ve Michael Nozik’in yapımcılığında, CBS Film, Hücre 211’in Amerikan versiyonunu yapacağını duyurdu.

Öneren: Pınar ve Yüce.

Dip Not: 24 Nisan 2013’de yayımlandı, 20 Mayıs 2015’de güncellendi.

“Celda 211 (Cell 211 / Hücre 211)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.