Amazing Spider-Man 3D (İnanılmaz Örümcek Adam)

Amazing Spider Man 3D - Inanilmaz Orumcek Adam

TÜR: Aksiyon, Macera, Fantezi. SÜRE: 136 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2012. imdb: 7,1. rottentomatoes: %73.

Genel olarak klişe bir konu ve anlatıma sahip olsa da, doğrudan uçma hissini ve üçüncü boyutu sevenlere hitap eden İnanılmaz Örümcek Adam, izlenesi bir aksiyon macera filmi.

Filmi izlerken, 3D teknolojisinin, animasyon karakterlerin gerçekçiliğini arttırmasının, sinema sektörüne yaptığı en büyük katkı olduğunun farkına varıyorsunuz.

Konu

Çevresi tarafından dışlanan Peter Parker (Andrew Garfield), gizemli geçmişini aydınlatmaya ve lisede âşık olduğu kız Gwen Stacy’nin (Emma Stone) kalbini çalmaya çalışmaktadır. Kendisini çocukken terkeden babasının esrarlı çantası, Peter’ı onun iş ortağı Dr. Connors’a yönlendirir. Babasının sırrının açığa çıkması, Peter’ın “Örümcek Adam” olarak geleceğini şekillendirir ve Dr. Connors’ın kötü niyetli ikinci kişiliği, Kertenkele ile karşı karşıya gelmesine sebep olur.

Hakkında

Marvel’in Örümcek Adam karakterinden ve karakterin aynı adla en uzun süre yayınlanan çizgi roman serisinden, James Vanderbilt, Alvin Sargent ve Steve Kloves tarafından uyarlanan İnanılmaz Örümcek Adam’ın työnetmen koltuğunda Marc Webb oturuyor.

Ödül başarısı olmayan yapım, rottentomatoes’da %73 taze olarak değerlendiriliyor.

230 milyon dolar bütçesi olan film, 760 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Andrew Garfield, Örümcek Adam kostümünü ilk kez giydiğinde ağladı.

Filmde Örümcek Adam’ın yapay ağ oluşturma ve atma aracı kullanması fikri, çizgi romanlardan esinlenildi ve Peter Parker’ın süper kahraman olunca kazanacağı bu özellikleri yapay araçlarla kullanmasının, karakterin yeteneğine ve zekâsına vurgu yapacağı düşünüldü.

Film gösterimdeyken, Örümcek Adam karakteri 50. yılını kutladı.

Denis Leary kadroya seçildikten sonra, Örümcek Adam hayranı olan arkadaşı Jeff Garlin, “filmde yer alacağını biliyordum” dedi. Leary, “çok iyi bir aktör olduğum için mi?” diye sordu. Garlin, “hayır, Captain Stacy’e çok benzediğin için” diye yanıtladı.

Rhys Ifans, rolüne hazırlanmak için azalarını kaybetmiş hastalarla görüştü. Bir ay boyunca diğer kolunu bağlayarak, günlük aktivitelerini sadece sol eliyle yapmaya çalıştı.

Andrew Garfield, Örümcek Adam rolü için, örümcekleri gözlemledi ve yapabildiği kadar onların hareketlerini modellemeye çalıştı.

Daha gerçekçi bir film yapmak adına, dublör ve oyuncular özel kıyafetler giydiler ve bilgisayar efektleri ile sahneler düzenlendi. Riverside Drive, Harlem’deki çekimler öncesinde yüzlerce metre uzunluğunda özel donanımlar ve ipler kuruldu.

Kostüm tasarımcısı Kym Barrett, Örümcek Adam kostümünü akrobatik hareketlere uygun olması için oldukça esnek, kıvrak ve dayanıklı olarak tasarladıklarını söyledi.

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süper kahraman karakterlerinin yaratıcısı olan Stan Lee, kütüphane sahnesinde ufak bir rolde oynayarak filmde yer aldı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Sonunda kötü adamın ölmek ya da kaçmak yerine, hapishaneye gönderildiği ilk Örümcek Adam filmi.

Dip Not: 30 Aralık 2012’de yayımlandı, 18 Nisan 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.