Yenilsen de Yensen de Notları (22 Eylül 2012)

Doğum yapan bir arkadaşımızı ve ufaklığı görmek için İstanbul’a biletlerimizi aldıktan birkaç gün sonra, Bağış, Yenilsen de Yensen de’ye davet edince ve bir de “maç anıları”ndan bahsedileceğini söyleyince içimden “bir taşla iki kuş” diye geçirmiştim. Çünkü futbolu oyun olarak görüp, öncesinde, içerisinde ve sonrasında yaşananları anılaştırmaktan, araştırmaktan hoşlanan biri olarak maç anılarından bahsedilmesinden çok mutlu olacaktım.

Öyle de oldu! Oldukça eğlenceli ve bol sohbetli bir programdı. Söz aldığım zamanlardan birinde, 1956’de başlayan Avrupa Kupaları’nın, Avrupa’ya kendimizi kanıtlamak için milli bir davaya dönüşmesinden ve kupalara sürekli İstanbul’un 3 büyük takımının katılımıyla birlikte, Türk futbolundaki İstanbul hegemonyasının da temellerinin  atıldığından ve diğerinde, 2003-04 sezonunda Gençlerbirliği’nin UEFA Kupası’ndaki maçlarından bahsetmek çok hoşuma gitti.

Programdan sonra Burcuların oturduğu Tarabyaüstü’ne gittik. Bir süre emip, sonrasında uyuklayan, ardından tekrar emen ve bunu bir döngü halinde sürdüren 19 günlük Sumru’yu gördükten sonra, Kireçburnu’na doğru bir gezintiye çıktık.

Ormanlık bir alanın içinden geçip denize doğru yaklaştıkça evlerin villalara dönüştüğüne şahitlik ediyorduk. Sahilde bir süre yürüdükten sonra Beşiktaş’a geçtik.

Bir sonraki gün Moda’da kaldığımız evin bulunduğu Sivastopol sokaktaki Polka adında çok şirin bir kafede Ege kahvaltısı yaparak güne başladık. Öğlen Beşiktaş’taki Yıldız Parkı’nda diğer arkadaşları gördük ve öğleden sonra Kadıköy’e dönüp Ankara’ya doğru yola koyulduk.

22 Eylül 2012 – Yenilsen de Yensen de

“Yenilsen de Yensen de Notları (22 Eylül 2012)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.