Tony Sly / No Use for a Name

Viyana’da izlediğimiz Rancid konserinin etkisi daha geçmediğinden olacak, birkaç gün önce rastgele No Use for a Name (No Use) çalmaya başladığında 3-5 dakika hayaller dünyasına gitmiştim. No Use’un Viyana’ya konsere geleceğini düşlemiş ve Hakan‘ın izleyip izlemediğini ve akabinde gelip gelmeyeceğini düşünmüştüm.

Dün gece Kuğulu’da otururken, Hakan arayıp, No Use’un 41 yaşındaki solisti Tony Sly’ın öldüğünü söylediğinde aklıma doğrudan bu hayal düştü. Şaşırdım. Garipti.

No Use’u sanırım ilk kez, 99 ya da 2000’de, Why Doesn’t Anybody Like Me ve akabinde 99’da çıkarttıkları More Betterness! albümleriyle dinlemiştim. Öncelikle grup adı çok ilgimi çekmişti! Ardından cızırtısız, temiz, hızlı müzikleri ve tok vokalleri hoşuma gitmişti. Albüm bir süre, tek dinleme listem haline dönüşmüştü. Zamanla önceki ve sonrasındaki tüm albümlerini dinledim. 2008’de çıkarttıkları son albümleri, The Feel Good Record of the Year’da biraz daha akustik ve yavaş görünmeleri dışında, melodik punk-rock tadında yollarına devam ediyorlardı.

1990-2008 yılları arasında 9 albüm çıkartan grubun dünyada tanınmasını (birçok punk grubunda olduğu gibi) 1994’deki Punk müzik kasırgası sebep olmuştu. 1995’de çıkarttıkları Leche Con Carne albümlerinde yer alan Soulmate şarkısının klibi MTV 120 Minutes’de yayınlandığında tanınmaya başlamışlardı. Bu klibin bir özelliği de, Fat Wreck Chords’un (NOFX’in vokal ve basçısı Fat Mike’ın müzik şirketi)  MTV’de yayınlanan ilk şarkısı olmasıymış.

1987’de Kaliforniya’da kurulan Punk Rock grubu No Use’un en ilginç yanlarından biri, kurucu elemanlarının sonuncusu olan baterist Rory Koff’un 2011’de gruptan ayrılması ile birlikte ilk kadrodan kimsenin kalmaması idi.

No Use, 2010’dan beri yeni albümleri için çalışıyorlarmış. Ayrıca bir yerde Tony Sly’ın 2012’de solo bir albüm çıkartmayı planladığını okudum.

Bakalım No Use yeni bir vokal ile yollarına devam edebilecek mi?

No Use’dan birkaç öneri;

Why Doesn’t Anybody Like Me / More Betterness! (1999)

Dumb Reminders / Hard Rock Bottom (2002)

Kill The Rich / The Feel Good Record Of The Year (2008)

Life Size Mirror / More Betterness! (1999)

Always Carrie / More Betterness! (1999)

For Fiona / Keep Them Confused (2005)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.