Nar – Naneli Limon Reçeli

Dün Erzincan Mandıra’da Begamot ya da Limon Kabuğu reçeli almak için raflara bakarken yeni bazı reçeller gördüm. Bunlardan biri uzaktan bakıldığında gayet enteresan bir görünüme sahip olan Naneli Limon reçeli idi. Hem ayrı ayrı hem de birlikte her ikisini de çok sevdiğim için biraz tuzlu da olsa bir tane edindim.

Eve geldiğimde yaptığım ilk iş tadına bakmaktı. Reçelin içeriğinde limon, nane, şeker pancarı şekeri ve çam fıstığı var. Limonlar kabuğu ve meyvesi ile birlikte dilimlenerek eklenmiş. Nane ve çam fıstıkları ise tane halinde. Tadı bana ekşi-tatlı ve ferahlatıcı geldi. Daha önce yediğim limon kabuğu reçelinin tadı sadece tatlı-ekşi idi ama bundaki nane cidden çok güzel bir eklenti olmuş. Hem ferahlatıcı hem de tamamlayıcı olmuş. Direk yemek dışında bence kek veya vanilyalı dondurmayla birlikte ortaya çok güzel bir şeyler çıkabilir.

Reçelin resmi sitesi: http://www.nargourmet.com/tr/online-alisveris/receller-ve-marmelatlar/ozel-tatlar/naneli-limon-33.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.