Game of Thrones (Taht Oyunları) 2. Sezon

Geçen sezonun en çok ilgi çeken dizilerinden biri olan Taht Oyunları’nın ikinci sezonu 1 Nisan – 3 Haziran tarihleri arasında 10 bölüm olarak yayınlandı. Dizideki görüntüler, çekimler ilk sezonda olduğu gibi yine çok ilgi çekici idi. Konu olarak ise ilk sezona göre özellikle ilk 7 bölüm çok yavaş ilerledi. Tabi bunda sezonun başından itibaren sözü edilen savaşın bir türlü başlamaması da rol oynadı. 8. bölümden itibaren hızlanan dizinin son 3 bölümü gayet iyi idi. 9. bölümdeki savaş kurgusunda “saçma/mantıksız” bölümler olsa da girişteki savaş sahnesi gerçekten çok etkileyici idi.

Dizideki aileler, ilişkileri, akrabalıkları yine bol bol kafa karıştırıcı idi. Gerçi bu durum Şükrü‘nün de dediği gibi izleyiciyi afallatmada ve “uyanık” tutmada çok işe yarıyor gibi. İzlerken duraklata basıp “bu kimdi ya?” gibi sorularla bol bol etrafınızdakileri meşgul edebiliyorsunuz.

Bu sezon diziye giren en ilgi çekici oyuncu ise Tudors‘daki efsanevi Anne Boleyn rolünü canlandıran Natalie Dormer idi. Tudors’tan sonra orta çağ tadındaki ortama çok yakışan Natalie Dormer, Margaery Tyrell karakteri ile dizide yine “hin bir kadın” olarak yerini aldı ve 5 bölümde rol oynadı. Ayrıca sezon finalinde 3. sezonda daha önemli bir rolde yer alacağının ipuçlarını verildi.

Uzun lafın kısası ilk sezona göre ufak bir düşüş olsa da Taht Oyunlarının 2. sezonu gayet lezizdi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.