Wild Things (Vahşi Şeyler)

TÜR: Suç, Dram, Gizem. SÜRE: 108 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 1998. imdb: 6,5. rottentomatoes: %64.

Vahşi Şeyler, güçlü kadrosu, ilgi çekici konusu ve şaşırtıcı kurgusuyla, güzel bir suç gizem drama filmi.

Konu

Lisede rehber öğretmen olan Sam Lombardo (Matt Dillon), bölgenin en zengin ailelerinden birinin kızı olan Kelly Van Ryan (Denise Richards) tarafından tecavüzle suçlanır. Bir süre sonra bu suçlamaya sessiz ve vamp bir kız olan Suzie Toller (Neve Campbell) da katılır. Dava sürecinde bu suçlamanın Kelly ve Suzie arasında kurulmuş bir tezgâh olduğu ortaya çıkar.

Hakkında

Senaryosunu Stephen Peters’ın yazdığı Vahşi Şeyler’in yönetmen koltuğunda John McNaughton oturuyor.

Yapım, rottentomatoes’da %64 taze olarak değerlendiriliyor.

20 milyon dolar bütçesi olan film 56 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Nehir kenarındaki dış çekim sırasında, ışık teknisyenleri ışıkları düzeltirken nehirde bir şeyin sürüklendiğini gördüler. Biraz incelediklerinde bunun bir ceset olduğunu fark edip polis çağırdılar.

Suzie ve Kelly karakterleri lise öğrencisi olsalar da, film çekimleri sırasında Neve Campbell (Suzie) 25 ve Denise Richards (Kelly) ise 27 yaşındaydı.

Denise Richards, “üçlü” sahnesi için vücut dublörü kullanmayı reddetti ve kendisi oynadı.

Kevin Bacon, Maxim dergisine, film kontratında çıplak olamayacağı konusunda bir madde yer aldığını ama aynı zamanda filmin yapımcısı olduğu için, teknik olarak kendi kendini dava etmesi gerektiğini söyledi.

Orijinal senaryoya göre, “üçlü” sahnesinde Neve Campbell üstsüz kalıyor ve göğüs ucunda piercing olması gerekiyordu. Fakat oyuncunun film kontratında çıplak olamayacağı maddesi yer aldığı için senaryoda değişiklik yapıldı.

Film, Amerikan Sinema Filmleri Derneği tarafından seks, çıplaklık, kötü dil ve şiddet içerdiği için R (+17) derecesiyle lisanslandı.

Filmde yer alan bazı sahneler, dönemin Hollywood’u için filme kötü şöhret kazandırsa da, zamanla ana akım Hollywood filmlerinde benzer sahneler bolca yer almaya başladı.

Yönetmen John McNaughton, sildikleri sahnelerden birinin Matt Dillon ve Kevin Bacon’ın birlikte duş aldıkları bir sahne olduğunu ve kurgu aşamasında çok gereksiz bulduğunu söyledi.

Sam Lombardo rolü için düşünülenlerden biri de Robert Downey Jr. idi.

Neve Campbell, “üçlü” sahnesini çekmeden önce üç oyuncunun da ürkekliklerini atmak için tekila içtiğini ve biraz sarhoş olduklarını söyledi.

Dip Not: 17 Şubat 2012’de yayımlandı, 19 Mart 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.