Tavşanlı Linyitspor, Kütahya

1943’de kurulan Tavşanlı Linyitspor, 2009-10 sezonunda 2. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e çıkarak kulüp tarihinin en büyük başarısına imza atmış. 2010-11 sezonunda ligi 6. sırada bitirmiş. Şu anda ise (2011-12) 1. Lig’de 14. sıradalar…

Türkiye’deki birkaç şehir dışında her zaman şehrin adını taşıyan kulübün ön planda olduğu ve hatta “diğerlerinden birinin” en ufak bir başarı gösterdiğinde “taraftarlarının karşı çıkmasına rağmen” isminin hemen şehrin adını alması için “büyüklerin” devreye girdiği ülke futbolumuzda, Tavşanlı Linyitspor büyük bir başarıya imza atıyor. Zaten şu anda şehrinin adını taşıyan Kütahyaspor amatör kümede yer alırken Tavşanlı Linyitspor, şehrin tek profesyonel takımı ve en başarılı takımı durumunda.

Tavşanlı Linyitspor da Kırmızı-Siyah renklere sahip. Bu renklerin öyküsü ise çoğu kırmızı-siyahlı takımınkiyle benzerlik taşıyor: Kırmızı renk şehitlerin kanını temsil ederken, siyah renk GLİ çalışanlarının ürettiği kömürü temsil etmekteymiş.

Kısaca tarihçe;

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na (TKİ) bağlı olan Garp Linyitleri İşletmesinde (GLİ) çalışan memur ve işçiler ile eş ve çocuklarının spor faaliyetlerinde bulunması amacı ile 1943 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kurulmuş. 16 Mayıs 1945 tarihinde GLİ Gençlik Kulübü adı altında sportif faaliyetlerine başlamış. Sonradan yıllar içerisinde isimleri değişe değişe sonunda Tavşanlı Linyitspor olmuş.

17 Eylül 1973 tarihinde GLİ Linyitspor Gençlik Kulübü (dernek),
28 Ağustos 1980 tarihinde GLİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü (müessese),
27 Haziran 1987 tarihinde “Kurum Kulübü” sıfatı ile TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü (dernek)
2007’de Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor (3. lige çıkması hatrına (!))
2009’da TKİ Tavşanlı Linyitspor.

Yararlanılan kaynak: tr.wikipedia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.