También la lluvia (Even The Rain / Yağmuru Bile)

TÜR: Dram, Tarih. SÜRE: 103 Dk. ÜLKE: İspanya, Meksika, Fransa. YAPIM YILI: 2010. imdb: 7,4. rottentomatoes: %88.

Columbus’un Amerika’ya ayak bastığında yerlilere uyguladığı zulmü beyaz perdeye aktarmayı hedefleyen bir filmin çekimleri sırasında, yöre halkının emeğinin sömürülmesi, devletin yağmur suyunu bile fakir halka satıp yabancı firmalara rant sağlaması ve yöre halkının 600 yıl öncesiyle günümüzü karşılaştıran Yağmuru Bile, güzel bir anlatımı ve çekimleri olan başarılı bir drama filmi.

Konu

Meksikalı yönetmen Sebastián (Gael García Bernal) ve yapımcı Costa (Luis Tosar) çekim ekibiyle birlikte 2000 yılında Christopher Columbus’un Amerika’yı keşfini konu alan bir film çekmek üzere Cochabamba, Bolivya’ya gelirler. Film Columbus’un Amerika’ya ayak bastıktan sonra İspanya krallığına verdiği altın sözünü zorla yerine getirmesine tepki gösteren bir azizin hayatını konu almaktadır.

Hakkında

Senaryosunu Paul Laverty’nin yazdığı Yağmuru Bile’nin yönetmen koltuğunda Icíar Bollaín oturuyor.

İspanya’nın Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına adayı olan film, Ariel Ödülleri’nde En İyi Latin Amerika Filmi ve Goya’da da 3 ödül birden kazandı.

Yağmuru Bile, rottentomatoes’da %88 taze olarak değerlendiriliyor.

Film Amerika’da 558 bin dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Birkaç yıl önce projenin yönetmeni olarak Alejandro González Iñárritu belirlenmiş ve ünlü yönetmen senaryo yazarı Paul Laverty’yle birlikte çalışmaya başlamıştı.

Najwa Nimri’nin birçok sahnesi kurgu aşamasında silinse ve filmin sonunda adı yer alamasa da, oyuncu lokanta sahnesinde görünüyor.

Öneri: Esra.

Dip Not: 30 Aralık 2011’de yayımlandı, 16 Mart 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.