Adana Gençlerbirliği

1979’da kurulan, Kırmızı-Beyaz renklere sahip Adana Gençlerbirliği, şu anda Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta yer alıyor. 10. haftası oynanan (11 Aralık 2011) ligde 3g, 3b, 4m sonucu topladığı 12 puanla lig yedincisi.

Birçok amatör kulüp gibi maalesef Adana Gençlerbirliği ile ilgili çok fazla bilgi bulamadım. Buldukların ise şunlar;

Ekşi’de takım ile ilgili olarak bir yazar şunları yazmış: “1979 yılında kurulmuş Adana’lı amatör futbol takımıdır. Yetiştirdiği futbolcuları diğer takımlara satmakla ünlüdür. 500 metrekare kapalı alan ve bir adet futbol sahasının bulunduğu tesisleri vardır. (kostas, 24.08.2004 17:10)”

Netten gördüğüm kadarıyla Kırmızı-Beyazlıların U-19 takımı, Haziran 2011’de Konya’da düzenlenen kupada, Manisa Salihli Belediyespor ile final maçı yapmış. 25. dakikada 10 kişi kalmış. Uzatma dakikalarında 1-0 yenik duruma düşmüş. 115. dakikada penaltı kaçırmış ve Türkiye ikincisi olmuş. (kanalahaber.net, 11 Haziran 2011)

Adana Gençlerbirliği’nin isminin nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Bu yüzden (adında Gençlerbirliği geçen tüm takımları da düşünerek) sadece fikir yürütülebiliyor.

Tüm takımlar düşünüldüğünde, geçenlerde konuştuğumuz Sevecen Tunç, “Gençlerbirliği isminin bir zamanlar bolca kullanılan İdman Yurdu gibi bir kullanımı olabilir belki de” demişti. Bir yandan mantıklı geliyor ve bir yandan da (ve belki de o bilgiye bir ek olarak) bu kulüplerin kurulurken Türkiye’nin ilk “Gençlerbirliği”sinden etkilenmiş olmaları da muhtemel gibi.

Ama Adana Gençlerbirliği üzerinden düşünürsek ufak bir ayrıntı daha var. Kulüp 1979’da kurulurken Ankara Gençlerbirliği 2. Ligde 10. yılını (ve eğer kulüp Haziran 1979’dan sonra kurulduysa kulüp tarihindeki tek 3. Lig sezonunu) geçiriyordu… Yani en üst ligden 10-11 sezondur uzaktaydı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.