Så Som i Himmelen (As it is in Heaven / Cennetin Müziği)

TÜR: Komedi, Dram, Müzik. SÜRE: 133 Dk. ÜLKE: İsveç. YAPIM YILI: 2004. imdb: 7,6. rottentomatoes: %83.

Kariyerli bir müzisyenin, geçirdiği kalp krizi sonrası doğduğu köye yerleşip, oradakilerle kurduğu iletişimi ve yeniden aşkı bulmasını konu alan Cennetin Müziği, güzel konusu ve anlatımıyla, başarılı bir müzik drama filmi.

Filmin finalinde kullanılan, Stefan Nilsson’un bestelediği ve Helen Sjoholm’in söylediği “Gabriella’nın Şarkısı“ oldukça güzel bir şarkı.

Konu

Küçük yaşta anne babasını kaybetmesine ve zor bir çocukluk geçirmesine rağmen kariyerli bir müzisyen olmayı başaran Daniel Daréus (Michael Nyqvist), bir konseri sırasında kalp krizi geçirir. Bu olaydan sonra hayatını değiştirmeye karar veren Daniel, doğduğu kasabaya yerleşir.

Hakkında

Kay Pollak, Anders Nyberg, Ola Olsson, Carin Pollak ve Margaretha Pollak’ın senaryosunu yazdığı Cennetin Müiziği’nin yönetmen koltuğunda Kay Pollak oturuyor.

Film, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına aday gösterildi ama ödülü İçimdeki Deniz’e (Mar Adentro / Sea Inside) kaptırdı.

Cennetin Müziği, rottentomatoes’de %83 taze olarak değerlendiriliyor.

25 milyon İsveç Kronu bütçesi olan film, 3,7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

İsveç’in ünlü şarkıcılarından Helen Sjöholm, Gabriella rolüyle ilk kez beyaz perdede yer aldı.
Film, Sydney’de tam 103 hafta gösterildi ve Avustralya’da en uzun süreli gösterilen filmlerden biri olmayı başarmış. Bu başarının üzerine Hayden Orpheum‘de filmin finalinde yer alan “Gabriella’nın Şarkısı”nın da dâhil olduğu bir İskandinav müzik konseri düzenlendi.

Cennetin Müziği’nin Avustralya’daki uzun süreli gösterim başarısı, Adelaide’de 3 yıla aşkın süre gösterimde kalan 1965 yapımı Neşeli Günler (The Sound of Music) ile kıyaslanmasını sağlamış.

Film, Yeni Zelanda’da 52 hafta boyunca gösterimi yapıldı.

Film, izleyiciler arasında çok sevilse de, İsveç’in en büyük film festivali olan Guldbagge’de 8 dalda ödüle aday olmasına rağmen hiçbirini kazanamaması şaşkınlık yarattı.

Dip Not: 11 Ağustos 2011’de yayımlandı, 17 Şubat 2015’de güncellendi.

Stefan Nilsson feat. Helen Sjoholm – Gabriellas Sang

“Så Som i Himmelen (As it is in Heaven / Cennetin Müziği)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.