Das Schreckliche Mädchen (Nasty Girl / Edepsiz Kız)

TÜR: Komedi, Dram, Tarih. SÜRE: 94 Dk. ÜLKE: Batı Almanya. YAPIM YILI: 1990. imdb: 7,5. rottentomatoes: %67.

Nazi döneminde kiliselerin duruşunu irdeleyen ve “yasakçı zihniyeti” konu alan Edepsiz Kız, ilginç sunumu, trajikomik anlatımı ve farklı konusuyla, güzel bir tarih drama filmi.

Oyuncuların bir belgeseldeymiş gibi zaman zaman kameralara konuşmaları ya da bariz stüdyo çekimleri filmi ilginç kılıyor.

Konu

Lise öğrencisi Sonja (Lena Stolze), özgürlük konulu bir kompozisyon yarışmasına, Batı-Doğu Almanya üzerinden yazdığı kompozisyonla katılır ve kazanır. Birkaç yıl sonra, Nazi dönemini konu alan bir başka kompozisyon yarışması için, Nazi döneminde kilisenin tarafsız ve eşitlikçi duruşunu yazmaya karar verir. Fakat işi koyulduğunda çok garip ve üstü örtülmüş bazı gerçeklere ulaşmaya başlar.

Hakkında

Anna Rosmus’un gerçek hayat öyküsünden Michael Verhoeven’in senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda da Michael Verhoeven oturuyor.

“Yabancı Dilde” kategorisinde Oscar, Altın Küre ve BAFTA’ya aday olan Edepsiz Kız, BAFTA’daki ödülün sahibi oldu ve Berlin Film Festivalinde En İyi Yönetmen ödülünü kucakladı.

Film, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülünü Umuda Yolculuk’a (Reise der Hoffnung / Journey of Hope) kaptırdı.

Ivır Zıvır

Filmin Almanca adı, “Berbat Kız” anlamında.

Dip Not: 7 Ağustos 2011’de yayımlandı, 17 Şubat 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.