Göçmenler ve Mülteciler (Fugitives and Refugees: A Walk in Portland, Oregon, 2003), Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk - Kacakcilar ve Multeciler

2003 yılında yayınlanan ve Türkiye’de ilk basımı 2005 yılında yapılan Göçmenler ve Mülteciler: Portland, Oregan’da Bir Yürüyüş, Dövüş Kulübü (Fight Club) ile tanınan Amerikan yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden Chuck Palahniuk’un ilk non-fiction (kurmaca olmayan / gerçekçi) kitabı.

Palahniuk, hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Portland, Oregan’la ilgili olarak, kendine has üslubuyla bir gezi rehberi hazırlamış. Kentte bulunan ve hakkında hayalet söylentisi çıkan yerlerin hikâyelerini yazmış mesela. Portland’daki hayvanat bahçelerini, enteresan motorlu araçların bulunduğu yerleri, müzeleri, gece kulüplerini, yemek yiyecek özel mekanları, yer altı tünellerini en ince ayrıntısına kadar güzel bir üslupla anlatan Palahniuk, bu mekanlara nasıl ulaşacağınızı kroki vari bir şekilde tanımlamış ve her bölümün ardından da Portland’da yaşadığı ilginç bir anıyı da eklemeyi unutmamış.

Palahniuk, bu kitapla ilgili olarak, Portland’ın gizli tarihini resmetmek ve birçoğu zamanla yok olacak olan yerleri yaşatmak istediğini söylemiş. Fikir bence çok orijinal ama bazı bölümler sıkabiliyor. Ama hakkını vermek gerekir ki, bazı anılar ve bazı mekânların hikâyeleri gerçekten çok eğlenceli.

“Göçmenler ve Mülteciler (Fugitives and Refugees: A Walk in Portland, Oregon, 2003), Chuck Palahniuk” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.