İmalât-ı Harbiye, Ankara Sultanisi’ne Karşı

Ankara’nın en eski ve köklü iki kulübü olan Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün, geçmişleri ve taraftarlarının kimlikleri konusunda yapılmış olan yaklaşık 1 saatlik İmalât-ı Harbiye, Ankara Sultanisi’ne Karşı belgeseli, eğer bir yanlışım yoksa Ankara takımları ve futbolu ile ilgili yapılmış olan ilk belgesel niteliğinde. Emre Demir’in yönettiği ve metin yazarlığını yaptığı, müziklerini Mehmet Kemaloğlu ve seslendirmeyi Cem Özkömür’ün yaptığı belgeselde Ankara ve takımlarla ilgili kısa tarihi bilgiler dışında farklı kesimlerden taraftarların ve taraftar gruplarından bazı temsilcilerin iki takım ile ilgili görüşlerine yer veriliyor.

Çalışmayla ilgili yapabileceğim eleştiri, Ankaragücü’nün daha baskın işlenmesi ve bazı katılımcılara gereğinden fazla yer verilmiş olması. Buradaki eleştirim, takımları çok tanımayan ve dışarıdan izleyen biri için sanki Ankaragücü “her şey”, Gençlerbirliği ise “silik” bir takımmış izleniminin verilmiş olması. Oysa her iki takım da kendine göre kulvarlarında tektir. Bu yüzden konunun biraz daha farklı bir açıdan ele alınması ve bunun özellikle vurgulanması gerekirdi diye düşünüyorum.

Belgeselin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Katkılarıyla hazırlanmış olmasının bundan sonra yapılacak olan çalışmalar için bir örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir Gençlerbirlikli olarak, özellikle Anadolu takımları hakkında bu tarz çalışmaların çoğaltılması ve desteklenmesinin uzun vadede Türk futbolunun gelişmesi ve güçlenmesi için de yararlı olacağına inanıyorum…

Belgeselin tamamını izlemek için tıklayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.