Home (Yuva)

İnsan ırkının sanayi devrimi ile birlikte son 50 yılda dünyaya verdiği zararları görüntüsel olarak kafaya adeta çakan ve çok güzel bir anlatımla dile getiren 2009 yapımı Home gerçekten çok etkileyici bir belgesel. Yann Arthus-Bertrand’ın yönettiği ve Isabelle Delannoy, Yann Arthus-Bertrand, Denis Carot ve Yen Le Van’ın yazdığı Yuva’nın çekimlerin tamamının havadan / kuş bakışı yapılması belgeseli çok özel kılıyor. Grönland’da eriyen buzullar, Kanada’da çok az petrolü çıkartmak için inanılmaz çok su kullanıp dışarı çıkan kumların doğayı mahvetmesi, Afrika’da hala insan gücü ile yapılan hasat, Hindistanda su bulmak için açılan büyük sondaj delikleri… Bunların hepsini kuş bakışı olarak görüyorsunuz ve doğaya verilen zararı ya da doğa güzelliklerini çok net olarak gözlemleyebiliyorsunuz.

Belgeseli izledikten sonra insan ırkının bindiği dalı göz göre göre kesmesinin anlamsızlığını düşünmeye başlıyorsunuz. Başka bir dünya ya da yaşanacak bir alanın olmamasına rağmen insanlar aç gözlülükleri ile dünyayı ciddi anlamda yaşanmaz hale getirmek için uğraşıp duruyorlar. Garip geliyor olanlar ve bir yandan da bireysel olarak çaresiz olduğunuzu düşünüp rahatsız oluyorsunuz…

İmkânınız varsa belgeseli HD (yüksek çözünürlük) olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.