Mulholland Drive (OST), Angelo Badalamenti

Mulholland Drive’daki “burada bando yok” bölümünde Rebekah Del Rio’nun çıplak sesle söylediği etkileyici “Llorando (Crying)”i bulmak için “çok da bir şey beklemeden” soundtrackini indirdim. Angelo Badalamenti’nin score bestelerini Prag flormani orekestrası ile çaldığı albümde, David Lynch ve John Neff’in elektro gitar doğaçlamalarını andıran besteleri, Milt Buckner, Sonny Boy Williamson, Rebekah Del Rio ve Linda Scott’ın birer şarkısı yer alıyor.

David Lynch’in en çok bilinen Blue Velvet, Twin Peaks ve Mulholland Drive’ın soundtracklerine imzasını atan 1937 doğumlu Angelo Badalamenti’nin besteleri arasından en çok “Diane and Camilla”yı ve “Mulholland Drive”ı sevdim.

David Lynch ve John Neff’in deneysel elektronik gitar şarkılarından “Pretty Sos” çok başarılı. Rebekah Del Rio’nun çok acıklı “Llorando” şarkısı, Linda Scott’un direk ağıza dolanan 1961’den “I’ve Told Every Little Star” şarkısı da öyle.

Bri dip not olarak, Angelo Badalamenti’nin film müziklerine imza attığı filmlerden biri de Jean-Pierre Jeunet’ın yönettiği Audrey Tautou’nun başrolde yer aldığı “A Very Long Engagement“i.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.