Akçaağaç şurubu (Maple Syrup)

Adana Hilton’da bu sabah Derya’nın waffle alırken görüp “aman allahım akçaağaç şurubu var” heyecanı üzerine ilgimi çeken ve haliyle bende hemen “neymiş bu” merakı yaratan akçaağaç şurubunu denemeye koyuldum. Tadı sıvı saf karamelin biraz daha sıvısı ve biraz daha farklı bir esanslısı olarak tarif edebileceğim akçaağaç şurubu waffle ile gerçekten lezzetli. Sosları her türlü saçma sapan şeylerle karıştırarak deneyen biri olarak aklıma Akçaağaç şurubunu -Adana’nın sıcaklığından olsa gerek- vanilyalı dondurma ya da browni üzerinde denemek geldi. Bakalım denerim bir ara…

Şurup hakkında kısa bir bilgi de şöyle; Avrupalıların Amerika’ya ayak basmasından önce, Algonquin halkı tarafından sinzibuckwud (Türkçe: Ağaçtan çizilmiş) adıyla üretilen şurup, ağacın gövdesine bir kesik atılarak ya da musluk bağlanarak özsuyunun biriktirilmesiyle elde edilir. Sonra da kaynatılarak kıvamına gelir ve hazırlanır. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da yoğun olarak waffle ve pankek ile beraber tüketilir. Şurubun içinde yoğun olarak sükroz bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.