A Love Song for Bobby Long (Bobby Long’a Bir Aşk Şarkısı)

TÜR: Dram. SÜRE: 119 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2004. imdb: 7,2. rottentomatoes: %43.

Bobby Long’a Bir Aşk Şarkısı, John Travolta’nın öncülüğünde sürüklenip giden, kimi zaman eğlenceli, kimi zaman duygusal, hoş bir drama filmi.

Filmin müzik albümü de güzel şarkılar barındırıyor. Bunlardan birkaçı; Los Lobos’un Someday Love Song for Bobby Long ve Theresa Andersson’ın My Heart Was a Lonely Hunter parçaları.

Konu

Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan ve kendi hayatını ondan uzakta bir yerde kurmaya çalışan inatçı Pursy Will (Scarlett Johansson), annesinin ölüm haberi üzerine, New Orleans’a geri döner. Eve vardığında, üniversitedeki görevinden uzaklaştırılmış ve içine kapanmış huysuz bir ihtiyar olan Bobby Long (John Travolta) ve onun için kariyerini yerle bir eden Long’un peşinden giden Lawson Pines (Gabriel Macht) ile karşılaşır.

Hakkında

Bobby Long’a Bir Aşk Şarkısı, Ronald Everett Capps’ın Off Magazine Street adlı romanından Shainee Gabel uyarlayıp yönetti.

Film sadece, Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu (Scarlet Johansson) ödülüne aday oldu.

rottentomatoes’de hakkında yazılan 100 eleştirinin 43 tanesinden olumlu yorum alan film, %43 taze olarak değerlendiriliyor.

Film 1,8 milyon dolar bütçeyle çekildi.

Ivır Zıvır

Film çekim aşamasındayken finansal sorunlar yaşandı. Bunun üzerine mecburen birçok kesintiye gidildi. Bu da film şirketinin çalıştığı New Orleans’daki satıcılara yansıdı. Çünkü çekilmesi planlanan birçok sahne için dikilen giysiler, alınması planlanan yemekler, kesinti nedeniyle senaryodan çıkartıldı ve yemekler iptal edilip, giysiler hiç kullanılmadan satıcıya geri gönderildi.

Shainee Gabel, filmi Ronald Everett Capps’ın yayınlanmamış romanı Off Magazine Street’den uyarladı. Filmden sonra roman da yayınlandı. Ayrıca Capps’in oğlu Grayson Capps, filmin müzik albümüne 6 tane şarkı verdi.

Dip Not: 21 Nisan 2011’de yayımlandı, 12 Ocak 2015’de güncellendi.

Los Lobos – Someday Love Song for Bobby Long

Theresa Andersson – My Heart Was a Lonely Hunter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.