Futbol Sahalarının En Ünlü “Uğur”u

Tarih 24 Mayıs 2000. Bugüne kadar birçok ünlü takımı ağırlayan Stade de France bu sefer Avrupanın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi’nin final maçına ev sahipliği yapıyor. Bir tarafta bir kaç ay sonra FIFA tarafından “20. Yüzyılın en iyi futbol takımı” seçilecek olan Real Madrid, diğer tarafta da yine bir İspanyol devi olan Valencia…

Real Madrid 11. kez Avrupa’nın bir numaralı kupasında final oynarken Valencia tarihinde ilk kez bu kupada final oynuyor.

1955-56 sezonunda düzenlenmeye başlanan Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ilk kez müzesine götüren takım Real Madrid. Ardından ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinçi kupayı da müzesine götüren yine Real Madrid… 1962 yılında 6. kez kupayı müzesine götürmek için finalde Benfica ile karşı karşıya gelirler. Ama Benfica dişli çıkar, bir ara 3-2 yenik duruma düşse de teknik direktörleri Bela Guttmann’ın cinliği ile maçı 5-3 kazanırlar ve Real’e “bir dur” derler. Ardından bu maça gelene kadar 4 kere daha final maçı yapan Real Madrid, 2 kere daha kupayı müzesine götürür.

Bu rakamsal bilgileri verdikten sonra biz anımıza geri dönelim…

Real Madrid sahaya çıktığında taraftarları şaşkına döner. Çünkü Real Madrid’in üzerinde “siyah” bir forma vardır. Oysa ilk kez Avrupanın bir numaralı kupasını kazandıkları günden bugüne Real Madridliler kazandıkları tüm final maçlarında “beyaz” forma giymektedirler. Beyaz forma “uğur”larıdır ve böyle önemli bir maça -favori de olsalar- siyah forma ile çıkmak çok büyük bir hata olabilir. Çünkü her futbolsever bilir ki “uğur”larla asla oyun olmaz!

Tribündeki seyirciler biraz gerilse de Real Madrid “siyah” formaya rağmen maçta üstün olan taraftır. 39. dakikada Morientes’in golü ile 1-0 öne geçerler. Ardından 67’de Mc Manaman ve 75’de Raul skoru 3-0’a taşır ve Real Madrid 41 yıllık “beyaz” forma uğuruna ihanet ettiği maçta 8. kez kupayı kazanırlar.

İşin ilginç yanı kupa töreninde Reallilerin üstünde yine “Beyaz” formaları vardır.

Bu maçtan 2 yıl sonra Real Madrid bu kupada 12. kez final oynar. Elbette üstlerinde yine “Beyaz” formaları vardır. Ve 9. kez kupayı müzelerine götürürler…

12 Nisan 2010

“Futbol Sahalarının En Ünlü “Uğur”u” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.